Gemeente Maassluis

Besluitvorming ontwikkeling Dijkpolder staat voor de deur

De besluitvorming over de ontwikkeling van de Dijkpolder in Maassluis staat voor de deur. Een nieuwe woonwijk tussen de A20 en de Weverskade met een dorps-landelijk karakter en waarbij het bedrijfsterrein van Lely opnieuw wordt ingericht. Op dinsdag 7 september 2010 spreekt de raadscommissie over de Ontwikkelvisie Dijkpolder en over het voornemen om voor de uitbreiding van Lely Industries een bestemmingsplan op te stellen. De behandeling vindt vermoedelijk plaats vanaf 19.00 uur in het stadhuis van Maassluis. Zodra het tijdstip van behandeling van dit agendapunt definitief bekend is, wordt dit vermeld via www.maassluis.nl en De Schakel. Ook vindt op donderdag 9 september 2010 een inloopbijeenkomst plaats over deze Ontwikkelvisie Dijkpolder van 17.00 tot 20.00 in de productielocatie van Lely aan de Weverskade 60 in Maassluis.

Belangstellenden kunnen tijdens deze inloopbijeenkomst worden geïnformeerd over de visie en ambities, die de Lely Groep en de gemeente Maassluis hebben geformuleerd bij de Dijkpolder. Er is een kleine tentoonstelling en er zijn projectmedewerkers van Lely en de gemeente aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.

Vervolgens is gepland dat op 21 september 2010 de voorstellen over de Ontwikkelvisie Dijkpolder en het voornemen om een bestemmingsplan voor de uitbreiding van Lely Industries op te stellen, in de gemeenteraad ter besluitvorming geagendeerd worden.