Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 6 september 2010

Reiniging- en inspectiewerkzaamheden riolering binnenstad

Vanaf dinsdag 7 september wordt er in de zuidelijke helft van de binnenstad gestart met reiniging- en inspectiewerk aan het hoofdriool. Het gaat om alle straten ten zuiden van de lijn Zevenhuizen, Kerkplein, Langestraat en Verdronkenoord (zuidkant) tot aan de singel. De werkzaamheden duren ongeveer 3 á 4 weken. Bij hevige regenval kan er niet gewerkt worden. In dat geval wordt de geplande einddatum wellicht niet gehaald.

Preventief onderhoud

Het reinigen van het hoofdriool betreft het normale (preventieve) onderhoud, zoals dit eens in de zeven jaar wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt het riool van binnenuit geïnspecteerd. Uit de inspectie kan gezien worden welke maatregelen er in de toekomst aan het hoofdriool moeten worden getroffen.

Beperkte overlast

Om de overlast tot een minimum te beperken is besloten de werkzaamheden in het winkelgebied (Langestraat, Breedstraat en de Laat) buiten de laad- en lostijden uit te voeren (na 11.00 uur). Hierdoor kan de bevoorrading op de normale manier plaatsvinden en kan er door de aannemer veilig en snel gewerkt worden. De overlast voor het winkelend publiek is beperkt.

De werkzaamheden in de overige straten van het werkgebied worden in principe voor 11.00 uur gerealiseerd. In sommige gevallen - als er geen andere mogelijkheid is - zal de doorgang van bepaalde straten gedurende een zeer korte periode geblokkeerd zijn. Hulpdiensten krijgen altijd doorgang.

Busvervoer

Afgezien van een mogelijke vertraging van enkele minuten hebben de werkzaamheden geen invloed op het busvervoer.