Gemeente Dalfsen

KCK Vechtdal Fietsvierdaagse

13-08-2010

Een recreatieve en gezellige fietsvierdaagse in het Vechtdal Overijssel.

Met je haren in de wind door het Vechtdal tijdens de KCK Vechtdal Fietsvierdaagse

Vier dagen lang genieten van afwisselende routes?

Speciaal voor de KCK Vechtdal Fietsvierdaagse, die gehouden wordt van 7 t/m 10 september, zijn er ook dit jaar vier unieke fietsroutes uitgezet. Dus trap de pedalen rond en geniet van al het moois dat het Vechtdal Overijssel te bieden heeft.
Afbeelding Fietsvierdaagse bosomgeving

Om zoveel mogelijk van dit gebied te zien wordt elke dag op een andere locatie gestart. Dit jaar wordt gestart op dinsdag 7 september met de Landschapsroute vanaf camping de Zandstuve in Rheeze (Hardenberg). Op 8 september kunt u voor de Venenroute kiezen uit twee startplaatsen, camping de Kleine Belties in Rheeze of camping 't Stoetenslagh in Rheezerveen. Ook op donderdag 9 september zijn er twee startplaatsen, camping De Kleine Wolf in Ommen of de Jungle Avonturencamping in Hardenberg om de Bosroute te verkennen. En de laatste dag vertrekt iedereen vanaf De Lemeler Esch in Lemele voor de Reggeroute. Onderweg kan de beslissing genomen worden om voor 40 kilometer te gaan of toch de extra lus van 20 kilometer erbij te fietsen.

Deelname

De kosten voor deelname aan de vierdaagse bedragen EUR 17,50. Deelnemerskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV kantoren in het Vechtdal en bij de startplaatsen. Dagkaarten zijn elke dag bij het startpunt te verkrijgen voor EUR 6,00. Starten kan tussen half 9 en half 12, tijd genoeg om van de route en alle evenementen te genieten. Tijdens de fietstochten openen diverse attracties, boerderijen en musea hun deuren voor een korte of lange stop. Op de laatste dag ontvangen de deelnemers, die vier dagen meegefietst hebben, uiteraard een aandenken.

Manoeuvreren met de caravan

Elke dag heeft de organisatie een extra programma georganiseerd, dat wordt verzorgd door het ledenhulpkorps van de ANWB. Op één van de deelnemende campings is er dan een korte instructie `achteruit rijden met de caravan'. Het ANWB Ledenhulpkorps legt op eenvoudige wijze de beginselen van het achteruitrijden met de caravan uit. De onderdelen die aan bod komen zijn o.a. de voorbereiding, caravan rijden en wegzetten en de winterstalling. Kijk voor de deelnemende campings op de site of informeer bij één van de VVV kantoren in het Vechtdal.

Informatie

Alle informatie over de vierdaagse kunt u vinden op de website www.vechtdalfietsvierdaagse.nl.

Hier kunt u zich ook inschrijven De gratis folder is verkrijgbaar bij de VVV kantoren in het Vechtdal of op aanvraag via de website.