Gemeente Westvoorne


Inloopbijeenkomst herziening peilbesluiten Voorne Putten

De looptijd van de peilbesluiten Klein Voorne West, Kanaal door Voorne en Rest peilgebieden (Voorne Putten) is bijna voorbij. Daarom gaat Hollandse Delta deze peilbesluiten herzien. Het waterschap organiseert hierover een inloopbijeenkomsten op dinsdag 7 september in De Gaffelaar, Christinalaan 2 te Zwartewaal.

De bijeenkomst is van 17.00 - 20.00 uur. U kunt informeel van gedachten wisselen met de medewerkers van het waterschap over de huidige waterhuishoudkundige situatie in uw gebied. Voor nadere informatie, waaronder de begrenzing van het gebied verwijzen wij u naar de website www.wshd.nl/peilbesluiten

Het waterpeil is afhankelijk van waar u woont: in de stad of op het platteland. Er spelen verschillende belangen, die soms tegenstrijdig zijn. Zo houden natuurbeschermers graag vaker van natte voeten, terwijl agrariërs het liever droger houden. Bewoners hebben weer andere belangen. Het waterschap houdt zoveel mogelijk rekening met de verschillende belangen voordat het een nieuw peilbesluit neemt.

In een peilbesluit legt het waterschap vast wat het waterpeil moet zijn in het peilgebied. Een peilbesluit is tien jaar geldig. Na die periode is het waterschap verplicht het peilbesluit te herzien. Het beheersgebied van Hollandse Delta is opgedeeld in verschillende bemalingsgebieden. Een bemalingsgebied kan op zijn beurt weer bestaan uit een of meerdere peilgebieden.