Gemeente Brummen


Aanmelden poelencursus en -wacht: laatste kans

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-08-2010)

Eigenaren met een poel of met een wens voor een nieuwe poel opgelet! Op 7 september start een interessante poelencursus in Brummen. Hiervoor is al veel belangstelling maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. In de cursus komt u meer te weten over het onderhoud en aanleg van een poel. Ook de dieren en planten die in en om de poel leven komen aan bod. Liefhebbers die het leuk vinden om poelen te onderhouden en te onderzoeken in een zogenaamde Poelenwacht zijn ook van harte welkom. Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar dus reageer snel. U kunt zich aanmelden bij Landschapbeheer Gelderland, telefoonnummer (026) 353 74 44. Of schrijf u in via www.landschapsbeheergelderland.nl.

De poelencursus

In het eerste onderdeel van de cursus staat de poel centraal. In het tweede onderdeel behandelen we de soorten in en om de poel. Ook de voorwaarden voor een goede poel en het juiste onderhoud komen aan bod. De cursus is bedoeld voor:
eigenaren met een poel in de gemeente Brummen
particulieren die een nieuwe poel willen aanleggen in de gemeente Brummen
vrijwilligers met belangstelling voor het onderhouden van een poelen en/of het onderzoeken van het dierenleven in de poel.

De cursus vindt plaats op 7 september 2010 (theorieavond deel 1) en 11 september (praktijk deel 1). In het najaar vindt deel 2 van de cursus plaats op 22 november (theorieavond) en twee dagdelen in het voorjaar 2011. De kosten zijn 20,- inclusief cursusmateriaal.

De poelenwacht

Na de cursus willen we een Poelenwacht opzetten. De Poelenwacht bestaat uit een groep vrijwilligers ondersteund door Landschapsbeheer Gelderland, die het leuk vindt om poelen in de omgeving te onderhouden en te monitoren op het dierenleven. De vrijwilligers adopteren poelen, die ze beheren en inspecteren.

Meer en goed onderhouden poelen is het doel van het project Poelen in Brummen, georganiseerd door de gemeente Brummen in samenwerking met de provincie Gelderland, Natuurmonumenten, IVN en Landschapsbeheer Gelderland. Kijk voor meer informatie over het project en de downloadbare folder over de poelencursus en Poelenwacht op www.landschapsbeheergelderland.nl of op deze projectpagina op onze gemeentelijke website.