Gemeente Spijkenisse


Inloopbijeenkomsten over herziening peilbesluiten in Hoeksche Waard en Voorne
- Putten

20 augustus 2010



Op dinsdag 07 september van 17.00 - 20.00 uur in De Gaffelaar te Zwartewaal

Peilbesluiten
Het waterpeil is afhankelijk van waar u woont: in de stad of op het platteland. Er spelen verschillende belangen, die soms tegenstrijdig zijn. Zo houden natuurbeschermers graag vaker van natte voeten, terwijl agrariërs het liever droger houden. Bewoners hebben weer andere belangen. Het waterschap houdt zoveel mogelijk rekening met de verschillende belangen voordat het een nieuw peilbesluit neemt.

In een peilbesluit legt het waterschap vast wat het waterpeil moet zijn in het peilgebied. Een peilbesluit is 10 jaar geldig. Na die periode is het waterschap verplicht het peilbesluit te herzien.

Het beheersgebied van Hollandse Delta is opgedeeld in verschillende bemalingsgebieden. Een bemalingsgebied kan op zijn beurt weer bestaan uit een of meerdere peilgebieden.

Inloopbijeenkomsten
De looptijd van peilbesluit de Eendragt (Hoeksche Waard) en de peilbesluiten Klein Voorne West, Kanaal door Voorne en Rest peilgebieden (Voorne - Putten) is bijna voorbij. Daarom gaat waterschap Hollandse Delta deze peilbesluiten herzien. Het waterschap organiseert hierover 2 inloopbijeenkomsten:

* dinsdag 07 september 2010 in De Gaffelaar, Christinalaan 2 te Zwartewaal over de 3 genoemde peilbesluiten op Voorne - Putten
* donderdag 16 september 2010 in Partycentrum Eendrachtshoeve, Tuinweg 3 te Zuid-Beijerland over het peilbesluit De Eendragt

Beide bijeenkomsten zijn van 17.00 - 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten kunt u informeel van gedachten wisselen met de medewerkers van het waterschap over de huidige waterhuishoudkundige situatie in uw gebied.

Kijk voor meer informatie, waaronder de begrenzing van het gebied op de website van waterschap Hollandse Delta www.wshd.nl/peilbesluiten