Gemeente Rotterdam

training netwerken & lobbyen

24 augustus 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Netwerken en lobbyen zijn belangrijke competenties voor mensen die actief zijn of willen worden in de politiek of een belangenorganisatie. De training Netwerken & Lobbyen van LOKAAL heeft als doel kennis te maken met de basisprincipes van deze competenties. Stichting Lokaal

LOKAAL organiseert cursussen, publieksdebatten en tal van andere activiteiten.

In vier bijeenkomsten gaat u aan de slag met de volgende vragen: Welke doelen wil ik bereiken en hoe maak ik daarbij gebruik van mijn netwerk? Wie kan ik beïnvloeden op welk gebied? Hoe bouw ik nieuwe relaties op en onderhoud ik relaties? Hoe presenteer ik mijzelf en/of mijn organisatie? Wat is lobbyen en wanneer is lobbyen aan de orde in mijn eigen situatie?

Deze training is bedoeld inwoners van Rotterdam die politiek of maatschappelijk actief zijn of willen worden en die meer kennis en vaardigheden willen opdoen op het gebied van netwerken en lobbyen. Er is ruimte voor acht tot vijftien personen. De training kost EUR 50,- per persoon, mensen met een minimuminkomen betalen de helft. De training wordt afgesloten met een door burgemeester Aboutaleb ondertekend certificaat.

De training Netwerken & Lobbyen vindt plaats op dinsdag 7, 14, 21 en 28 september 2010 van 19:30 tot 22:00 uur in de trainingsruimte van LOKAAL aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. De volgende onderwerpen komen aan bod: basisprincipes netwerken, contacten leggen en beïnvloeden, gebruik maken van netwerken, lobbyen.

Meer info of inschrijven?
Ga naar www.lokaal.org of mail naar info@lokaal.org. U kunt ook bellen naar 010 443 30 60, wij staan u graag te woord.