Gemeente Wunseradiel


Voordelig vier weken kennismaken met fitness en bewegen


Vanaf 7 september 2010 start op dinsdagmiddag van 14.30-15.30 uur bij Fysio Witmarsum (van Aylvaweg 16) `fitness en bewegen' voor mensen met een chronische aandoening of lichamelijk handicap uit Wûnseradiel e.o. De lessen staan onder leiding van een deskundige fysiotherapeut. Dit geldt ook voor de vervolglessen. Het beweegaanbod wordt in samenwerking georganiseerd door Fysio Witmarsum, gemeente Wûnseradiel en Frysas (Fries Steunpunt Aangepast Sporten).
Fitness en bewegen

Fitness is uitermate geschikt voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische aandoening door het persoonlijke beweegprogramma dat gericht is op de mogelijkheden van de deelnemers. Het is ook zeer geschikt voor mensen in een rolstoel! Maar ook voor mensen met rugproblemen, whiplash en chronische aandoeningen als reuma, astma/COPD, diabetisch, CVA etc. is het fitness en bewegen zeer geschikt. Fitness is ontspanning en inspanning.

Kennismakingsaanbod

Mensen met een chronische aandoening of lichamelijke handicap die willen kennismaken met fitness en bewegen kunnen vier keer meedoen voor EUR 7,50 (dit is de helft van het normale tarief). Na het kennismakingsaanbod kan men doorgaan met het vervolgaanbod en zijn de kosten EUR 15,- per maand.

Info en opgave

Gemeente Wûnseradiel (Dorien van Steen), tel: 0517-53 33 74 of mail: d.vansteen@wunseradiel.nl.

SPORT fryslân-Frysas (Berber van der Krieke), e-mail: b.vanderkrieke@sportfryslan.nl.

Kom gerust een keer kijken en maak gebruik van het kennismakingsaanbod.

Nationaal Actieplan Sport en Bewegen

De gemeenten Bolsward en Wûnseradiel doen samen mee aan de impuls Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Het NASB heeft als doel om mensen (meer) te laten bewegen. Dit aanbod is onderdeel van het uitvoeringsprogramma NASB van beide gemeenten. In de gemeente Bolsward is er ook een `fitness beweeggroep' actief bij Fysiomaatschap Bolsward.