NCRV

Man bijt hond

Rouwen om een overleden huisdier

Dinsdag 7 september 2010
18.50 uur, Nederland 2

Kijkers kiezen het beste van Man bijt hond

Maandag startte het nieuwe seizoen van NCRVâs Man bijt hond met de Man bijt hond-kijkerskeuze. Daarin de beste onderwerpen van het vorige seizoen. De kijkers hebben via www.manbijthond.nl bepaald welke fragmenten ze graag terug willen zien. De reportages die de meeste stemmen hebben gekregen, komen in deze week nog één keer voorbij.

De Franse zanger en liedjesschrijver Jean Ferrat is in maart van dit jaar overleden. In Nederland is hij vooral bekend van het nummer âLa Montagneâ in de legendarische uitvoering âHet dorpâ van Wim Sonneveld. In dat lied zingt hij over het leven in het Brabantse Deurne. Man bijt hond ging naar Het dorp om samen met de bewoners van nu het beroemde lied nog één keer te zingen.

Yvonne Verhaaf uit Ede heeft nog steeds verdriet om haar overleden hondje. Tien jaar geleden overleed Boomer. Ook ook al heeft ze inmiddels een nieuwe viervoeter, vergeten kan ze haar Boomer niet.

Op de lijn Steenoven-Gaarkeuken trok Man bijt hond door het land en belde spontaan aan bij Hollandse voordeuren. De kijker heeft gekozen om het bezoekje aan het Groningse Nuis nog één keer terug te zien.