Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 06-09-2010

DISCUSSIES EN OORDELEN IN EEN NIEUW SEIZOEN OPIUM
Aflevering 7 september 2010

In het nieuwe seizoen van het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke dinsdagavond het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op dinsdag 7 september doet de presentator dat met de vaste panelleden Erik de Bruyn, film- en televisieregisseur van o.a. Wilde Mossels, Nadine en De Troon en Cabaretière Brigitte Kaandorp. Schrijfster Nelleke Noordervliet staan hen bij in hun oordeel als gastpanellid.

In Engeland werd de musical 'We Will Rock You', gebaseerd op de muziek van de (hard)rockband Queen, negatief ontvangen door de pers, maar toch enorm goed bezocht door het publiek en nu al jaren een hit. Wat is het oordeel van ons panel?... In de Nederlandse versie worden de hoofdrollen vervuld door musical diva Pia Douwes en John Vooijs. Dat de muziek van Queen heel theatraal is weet iedereen. De panelleden van Opium bezochten 'We Will Rock You' en onderzochten wat er overblijft van de rock 'n roll van Queen in deze musical.

Brigitte Kaandorp bezocht de film 'Vreemd Bloed', de eerste film van regisseur Johan Timmers. Timmers werkte eerder o.a. aan 'Sportpaleis de Jong' en de televisie komedie 'Klein Holland'. Als schrijver en regisseur werkt hij voor het Ro Theater en Het Nationaal Toneel. In dit licht surrealistische familiedrama naar een scenario van Maria Goos, draait het om de jongste telg van een slagersfamilie die probeert te ontsnappen aan zijn lot, namelijk slager worden. Vreemd Bloed is een scenario van Maria Goos.

Tenslotte zal het Opiumpanel het talent van Ernst Jansz op de proef stellen door het te onderwerpen aan hun strenge oordeel. Als prominent lid van Doe Maar werd de zanger wereldberoemd in Nederland. Maar ook solo als schrijver en als muzikant liet Ernst Jansz de laatste jaren van zich horen. Voor zijn nieuwste cd heeft de Jansz zich gewaagd aan de vertaling van teksten van Bob Dylan. Deze teksten staan bekend als zeer moeilijk te vertalen en hij werkte er twee jaar aan. De vraag aan het panel: is hij geslaagd?

Opium is vanaf zeven september 2010 elke dinsdagavond te zien op Nederland 2 om 20.50 uur.

Opium, dinsdagavond 7 september, om 20.50 uur op Nederland 2.



Ingezonden persbericht