Persbericht

Symantec vermindert angst klanten voor verwijderen bedrijfsinformatie ~ Symantec Enterprise Vault 9.0 en de nieuwe Enterprise Vault Discovery Collector helpen organisaties bij het verminderen van de hoeveelheid tijd en geld die besteed wordt aan informatiebeheer en e-discovery ~

Utrecht - 7 september 2010 - Symantec Corp . (Nasdaq: SYMC) maakt de beschikbaarheid van Symantec's Enterprise Vault 9.0 en Enterprise Vault Discovery Collector-technologie bekend, waarmee organisaties de binnen de onderneming aanwezige informatie kunnen bewaren, beheren en ontdekken. Enterprise Vault 9.0 maakt zoekopdrachten op het gebied van compliance en e-discovery eenvoudig mogelijk. Dit gebeurt door het combineren van e-mails van Microsoft Exchange Online met on-premise gearchiveerde contentbronnen, op één centrale plaats. Organisaties kunnen op die manier kosten besparen, e-discovery centraal beheren en intern onderzoek ondersteunen. Enterprise Vault 9.0 biedt ook inhoudelijke bronondersteuning met Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 1 (SP1), Microsoft SharePoint Server 2010 en Domino 8.5.1.

Enterprise Vault Discovery Collector helpt organisaties met het eenvoudig achterhalen van onbeheerde informatie van desktops en laptops. Ook data die nog niet gearchiveerd is van SharePoint Server en file shares kan eenvoudig achterhaald worden en snel beschikbaar worden gesteld voor e-discovery-verzoeken. Enterprise Vault 9.0 en Enterprise Vault Discovery Collector zijn de nieuwste releases in Symantec's Informatie Management Strategie die is opgesteld om organisaties te helpen data op een bewuste manier te verwijderen en tegelijkertijd hun informatie volledig te beschermen en te dedupliceren om overbodige data te verwijderen.

Symantec's 2010 Information Management Health Check Survey concludeert dat bijna 90 procent van de ondernemingen erkent dat het invoeren van een gedegen informatiebeleid hen in staat zou stellen onnodige informatie te verwijderen. Echter, minder dan de helft van de ondervraagde organisaties heeft daadwerkelijk een formeel informatiebeleid in gebruik. Ondernemingen bewaren hun informatie tot in het oneindige, omdat zij bang zijn dat ze informatie verwijderen die nog van belang kan zijn in de toekomst of nodig is als onderdeel van een toekomstig e-discovery-verzoek. Het gevolg is, dat informatie moeilijker te vinden is en de kosten van het bewaren van en zoeken naar die informatie stijgen.

"Archivering is de basis van een veelomvattende informatiebeheerstrategie en maakt het voor organisaties mogelijk op een vertrouwelijke manier informatie te verwijderen", aldus Brian Dye, vice president of product management, Information Management Group, Symantec. "Enterprise Vault 9.0 en de nieuwe Enterprise Vault Discovery Collector stellen IT- en legal-afdelingen in staat gezamenlijk retentiebeleid te ontwikkelen en in te zetten en zo de kloof tussen technologie en beleid te dichten om risico's te beperken."

Nieuwe product updates:


· Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS)-ondersteuning: Enterprise Vault 9.0 stelt klanten in staat Microsoft Exchange Online samen met Enterprise Vault te gebruiken. Zo worden voordelen gecreëerd door hosted email met on-premise gearchiveerde contentbronnen te combineren op één centrale plaats. Hierdoor zijn eenvoudige zoekopdrachten op het gebied van compliance en e-discovery mogelijk.


· Enterprise Vault Discovery Collector breidt zoekmogelijkheden naar onbeheerde databronnen verder uit: Enterprise Vault Discovery Collector ondersteunt dringende e-discovery- en interne onderzoeksbenodigdheden door het bieden van tools voor juridische gebruikers om early case assessments sneller en goedkoper te maken.


· Enterprise Vault Discovery Accelerator voegt deduplicatie toe: Nieuwe deduplicatietechnologie in Enterprise Vault Discovery Accelerator maakt het reviewen en exporteren van redundante bestanden overbodig. Hierdoor worden kosten bespaard en de tijd voor een early case assessment wordt korter.


· Nieuwe platformondersteuning: Enterprise Vault 9.0 breidt zijn platformondersteuning uit met discovery- en archiveringsfunctionaliteit van Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 1, Microsoft SharePoint Server 2010, Lotus Domino 8.5.1. Enterprise Vault maakt ook een betere Lotus Domino-ondersteuning mogelijk door de toevoeging van mail-in databases voor storage-optimalisatie en e-discovery.


· Symantec FileStore appliance support: Symantec's FileStore -appliance is met Symantec Enterprise Vault getest en gecertificeerd. Door beide tegelijkertijd in te zetten, krijgen organisaties een end-to-end-oplossing voor informatiemanagement en bescherming in zowel traditionele als cloud storage-omgevingen. FileStore is een ideale basis voor een efficiënte informatieinfrastructuur met zijn high-performance file serving en built-in offerings voor antivirus, back-up/ recovery, archivering, snapshots en dynamische storage-mogelijkheden.


· Integratie met NetBackup: Organisaties die Symantec NetBackup gebruiken, kunnen nu gebruik maken van een gratis geïntegreerde Enterprise Vault 9.0 agent om Enterprise Vault te ondersteunen. Enterprise Vault werkt samen met NetBackup om automatische, op beleid gebaseerde migratiestrategieën te definiëren. Hierbij wordt op disk gearchiveerde, door Enterprise Vault beheerde, informatie verplaatst naar tape of andere media, beheerd door NetBackup.

Ondersteunende quotes:


· "Enterprise Vault stelt ons in staat ons archief op te slaan en op te schonen in de SharePoint Server 2010- database of de betreffende data naar een goedkopere opslagplek te verplaatsen. Dit heeft ons geholpen om 50 procent, of 1 TB, van onze primaire storage terug te krijgen", aldus Sergio Fedelini, assistant vice president, IT Infrastructure, Mediterranean Shipping. "Enterprise Vault 9.0 stelt ons in staat SharePoint binnen al onze locaties uit te rollen en automatisch lokale kopieën van records van de bijkantoren te verwijderen. Met deze features besparen we kosten op gedistribueerde storage en op bandbreedte."


· "Microsoft Exchange Server 2010 helpt klanten bij het behalen van een hogere productiviteit en vermindert de kosten voor bedrijfscommunicatie", aldus Julia White, director of Microsoft Exchange Product Management bij Microsoft Corporation. "Door te werken met Exchange 2010, helpt Symantec de vertrouwde gebruikers- en administratieve ervaringen in stand te houden die klanten graag willen. Tegelijkertijd hebben klanten de flexibiliteit om retentie en compliance op een effectieve manier aan te pakken."

Beschikbaarheid
Symantec Enterprise Vault 9.0, Enterprise Vault Discovery Collector en Enterprise Vault Discovery Accelerator 9.0 zijn vanaf heden wereldwijd beschikbaar.

Bronnen

· Online press kit

· Presentation on SlideShare

· Video: Enterprise Vault 9, A Partner's Point of View
· Podcast: Take Control of Your Information
· Enterprise Vault 9.0 Box Shot

· Symantec's 2010 Information Management Health Check Survey
· State of the Data Center Report

Connect met Symantec

· Enterprise Vault on Twitter

· Symantec on Facebook

· Symantec Connect Business Community

Over Storage van Symantec
Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatiegestuurde wereld met opslagbeheer, e-mail archivering, back-up & hersteloplossingen.

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###