Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Inbraak woning | |


In de nacht van zondag op maandag 6 september is er ingebroken in een woning aan de Speldermarkweg in Hoenderloo.


Omstreeks 11.30 werd de inbraak geconstateerd. De inbrekers zijn vermoedelijk door het forceren van een raam de woning binnen gekomen. Het is voor de politie momenteel nog onduidelijk wat er uit de woning is weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke daders van de inbraak.
|     |Apeldoorn - Inbraak woning                                |

Maandagmiddag 6 september is er ingebroken in een woning aan de Klarenbeekseweg in Klarenbeek.


Bij thuiskomst omstreeks 16.30 werd de inbraak door de bewoonster geconstateerd. Vermoedelijk zijn de inbrekers door het forceren van een raam de woning binnen gekomen. Bij de inbraak zijn o.a. twee tv-toestellen en sieraden buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke daders van de inbraak.
|     |Apeldoorn - Twee man opgepakt na roekeloze autorit        |

De politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit Groningen en een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden bij een woning op de Rentmeestersveld in Apeldoorn.
Ze hadden zonder toestemming van de auto-eigenaar een flinke rit gemaakt en daarbij meerdere verkeersovertredingen gemaakt en bovendien getankt zonder te betalen.


Het opgepakte tweetal had de maandag overdag en de hele nacht daarvoor, zonder toestemming, gebruik gemaakt van de personenauto van een 31-jarige Apeldoorner. Zij reden met de auto door het noorden van het land, maakten daar diverse verkeersovertredingen en tankten zonder te betalen. Bij de politiekorpsen in het noorden kwamen daarover meldingen binnen, maar het duo met de auto kon niet worden getraceerd.
Het tweetal, familie van de auto-eigenaar, maakten rond 21.30 uur, bij de terugkomst in Apeldoorn problemen bij de woning van de auto-eigenaar en wilden vervolgens opnieuw met de auto vertrekken. De echtgenote van de auto-eigenaar wilde dit verhinderen. Zij voelde zich bedreigd en waarschuwde de politie, die de beide mannen vervolgens hebben aangehouden. Beide mannen werden voor nader onderzoek ingesloten. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt. EINDE ERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --