Gemeente Bronckhorst

Subsidie voor energieneutraal Bronkhorst

De gemeente Bronckhorst reserveert uit de subsidieregeling 'Achterhoek bespaart 2010' E 15.000,-- voor energiebesparende maatregelen die inwoners van het stadje Bronkhorst kunnen nemen in hun woningen. Voorbeelden hiervan zijn gevelisolatie, vloerisolatie of het installeren van een HRe-verwarmingsketel, een zonneboiler of zonnepanelen. Met deze subsidies wil de gemeente een impuls geven aan een energieneutraal Bronkhorst.

Verwarmingsketel
Een HRe-verwarmingsketel is een ketel die niet alleen warmte afgeeft, maar ook elektriciteit opwekt. Met de installatie van deze ketel bespaart een huishouden fors op het energieverbruik. Het Rijk stelt een eenmalige subsidie van E 4.000,-- per ketel beschikbaar en de gemeente Bronckhorst geeft hier bovenop een subsidie van E 500,-- per ketel. Gezamenlijke inkoop van de HRe-ketels scheelt ook nog eens in de prijs. De fabrikant van de Hre-ketel, Remeha uit Apeldoorn, heeft zijn medewerking toegezegd.

Half september inventariseert de gemeente in samenwerking met Stichting kennis en innovatie in Energie-en MilieuTechnologie (kiEMT) uit Arnhem onder de inwoners van het stadje in welke vorm van energiebesparing ze zijn geĂŻnteresseerd. Deze stichting begeleidt de gemeente in het project Bronkhorst energieneutraal.

Na vaststelling van de energiebesparingsregeling door de gemeenteraad, gaat deze op
1 oktober 2010 in.

Hengelo, 7 september 2010