Ingezonden persbericht


DuPont Corian® - Bron van inspiratie voor ontwerpers

Synthetisch hightech DuPont Corian® (www.corian.com) oppervlaktemateriaal, uitsluitend geproduceerd door DuPont, maakt een grote waaier van oplossingen mogelijk voor architecten en ontwerpers met realisaties die bestand zijn tegen de moeilijkste omstandigheden. Die dynamische materiaal blijft ontwikkelen en heeft zich al ontelbare keren bewezen in de meest diverse installaties en projecten. DuPont Corian® past zich aan aan nieuwe noden. Het biedt uitzonderlijke weerstand, is makkelijk te bewerken, laat zich thermisch vormen en gieten in alle denkbare vormen, ook gebogen en getorst. Het kan ook worden gefreesd, gezaagd, gesneden (ook met een water- of laserstraal), gepolijst, en lasergegraveerd.

De kleur speelt een sleutelrol in het ontwerp, nog een grote troef van DuPont Corian®. Het is beschikbaar in een breed palet van kleuren en texturen. In een aantal kleuren en diktes is DuPont Corian® doorschijnend, een nuttige eigenschap voor creatieve verlichtingstoepassingen. DuPont Corian® lijkt perfect naadloos te zijn. Verbindingen zijn onzichtbaar. Zo worden combinaties van kleuren versterkt en lijkt een assemblage uit één geheel te bestaan.

Over DuPont Corian® - DuPont Corian® aanvankelijk op de markt gebracht als een hoogwaardige oplossing voor keuken- en badkamerbladen, is nu een toonaangevend internationaal merk voor de betere kwalitatieve bekledingsmaterialen in de design-, architectuur- en meubilairwereld. Het is een oplossing die wereldwijd wordt gekozen door ontelbare architecten, ontwerpers en bedrijven en door miljoenen consumenten.

De continue inspanningen, de investering en de creativiteit van DuPont in research en technologie, productinnovatie, ontwikkeling van nieuwe toepassingen en marketing hebben van DuPont Corian® hightechbekleding een ontwerptool gemaakt dat een uitzonderlijke veelzijdigheid en quasi oneindige mogelijkheden biedt voor de productie van hoogkwalitatieve, effectieve, functionele en betrouwbare oplossingen gericht op residentiële, publieke en commerciële omgevingen, zowel voor binnen als buiten. Onder de toepassingen vinden we keukens, lampen, badkamers, bekleding van gebouwen, zittingen, domoticasystemen, radiatoren, aanraakpanelen, tafels, meubilair en modeaccessoires terug, om er maar enkele te noemen. De magie van DuPont Corian® is vandaag aanwezig in een enorm brede waaier van producten, systemen en objecten die iedereen gebruikt of ervaart in het dagelijkse leven. En de lijst blijft groeien ...

DuPont Corian® (het volledige gamma of de specifieke types) heeft belangrijke onafhankelijke certificaties ontvangen voor zijn milieuprestaties (zoals GreenGuard®, NAHB North American Builders Association, U.S. Green Building Council's LEED® Green Building Rating System, ISO 14025 Green Choice, Scientific Certification Systems, Ecospecifier). De hygiënische prestaties zijn ook gecertificeerd door prestigieuze onafhankelijke instituten (bijvoorbeeld NSF International, The Royal Institute of Public Health en LGA QualiTest).

DuPont is wetenschapsbedrijf dat producten en diensten aanbiedt. DuPont, opgericht in 1802, baseert op de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven over ter wereld veiliger, comfortabeler, beter en gezonder te maken. Met een aanwezigheid in meer dan 70 landen biedt DuPont een brede waaier van vernieuwende producten en diensten voor markten zoals landbouw en voeding, bouw, communicatie en transport.

DuPont en Corian® zijn merken of gedeponeerde merken van E.I. DuPont de Nemours & Company of zijn maatschappijen. Andere merken of gedeponeerde merken in deze tekst behoren toe aan hun respectievelijke eigenaars.