Ingezonden persbericht


Persbericht

7 september 2010

Permanente huisvesting voor Leiden University College The Hague

Leiden University College The Hague krijgt permanente huisvesting aan het Anna van Buerenplein. In het pand komen onderwijsruimtes en bijna 400 kamers voor de eerste- en tweedejaars studenten. Het gebouw moet in 2013 gereed zijn. Tot die tijd wordt onderwijs gegeven aan het Lange Voorhout 44.

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening): "Universitair onderwijs heeft een belangrijke economische en maatschappelijke impact voor de stad. Op academisch niveau is het nu mogelijk je in Den Haag te specialiseren op thema's als global justice, politiek en bestuur. Dat hoort thuis in een stad die over de hele wereld bekend staat als de internationale hoofdstad van vrede en recht. De gemeente Den Haag faciliteert hierbij met goede huisvesting op een prominente plek."

Paul van der Heijden, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur Universiteit Leiden: "Onze keuze voor deze huisvesting is een belangrijke stap om onze ambities in Den Haag te verwezenlijken. Den Haag is de tweede vestigingsstad van de Universiteit Leiden.

Het aanbieden van het onderwijs van het LUCTH in een residentieel concept was een belangrijke voorwaarde."

Sinds 1999 heeft de Universiteit Leiden een Haagse vestiging (Campus Den Haag), waarin masteropleidingen en contractonderwijs worden aangeboden. De universiteit wil haar onderwijsaanbod in Den Haag de komende jaren fors uitbreiden. Blikvanger is het Leiden University College The Hague dat zonder grote aanpassingen ondergebracht kan worden in het door ontwikkelaar Fortress reeds ontwikkelde plan voor een hotel- en appartementencomplex op het Anna van Buerenplein.

Ruim 100 studenten uit binnen- en buitenland starten nu met hun universitaire bacheloropleiding in het Leiden University College The Hague; de jaarlijkse instroom van nieuwe studenten zal in 2013 uitkomen op 200. De Universiteit Leiden wil het totaal aantal studenten in haar Haagse opleidingen de komende jaren laten doorgroeien naar minimaal het tienvoudige: 2.000 à 2.500 studenten. Het universitaire onderwijs zal een zichtbare factor worden in Den Haag. Samen met het hoger beroepsonderwijs ontstaat een zeer ruim aanbod van hoger onderwijs.