Koninklijke Ahold


Albert Heijn geeft leerlingen goede start schooljaar Ruim 67.000 kinderen krijgen een gezonde pauzehap

Zaandam, 7 september 2010 - Een gezonde sttart van het schooljaar is belangrijk. Daarom biedt Albert Heijn ruim 67.000 leerlingen van groep 8 een gratis boodschappenpakket met gezonde pauzehappen aan. Bij het pakket zit een informatief magazine over gezonde voeding.

Gezonde start
Tijdens de vakantieperiode wordt door leerlingen volop genoten van de vrije tijd. Daarbij wordt niet altijd gelet op een gezond voedingspatroon. Daarom krijgen leerlingen van groep 8 aan het begin van het schooljaar, op donderdag 9 september, een gratis boodschappenpakket met gezonde pauzehappen. In het pakket, dat met advies van het Voedingscentrum is samengesteld, zitten onder andere ontbijtkoek, krentenbollen en fruit. Er ligt ook een educatief doe-magazine klaar voor de leerlingen. Dit magazine staat vol leuke informatie en lekkere recepten voor gezonde pauzehappen.

Ik eet het beter
De gezonde pauzehap is een nieuwe activiteit binnen het overkoepelende Ik eet het beter-programma van Albert Heijn. Binnen dit programma worden elk schooljaar verschillende initiatieven georganiseerd om kinderen van groep 6, 7 en 8 aan te zetten gezonder te eten. Zo kregen eerder dit jaar 137.000 leerlingen van groep 8 een gezonde KlasseLunch en deden 111.000 leerlingen van groep 6 en 7 mee aan de proef- en smaaklessen. Het Ik eet het beter-programma is positief beoordeeld binnen het erkenningstraject van het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Het programma is opgenomen in loketgezondleven.nl, een landelijke database voor iedereen die werkt aan de bevordering van gezondheid.


-einde bericht-