Ingezonden persbericht


Persbericht

Nuance PDF Converter Professional 7 is met zijn tijdbesparende innovaties slimme PDF-software voor op kantoor

De productiviteit op kantoor stijgt dankzij onder andere Visual Document Assembly, een Web PDF-knoppenbalk, Looks-Like Search(TM), One-Click Scanning en de meesst accurate conversie van PDF-bestanden naar Office-documenten

Gent, 7 september 2010, - Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN), leverancier van spraak- en beeldoplossingen, introduceert Nuance PDF Converter Professional 7, het bekroonde PDF-programma voor de desktop. De nieuwe versie biedt alle functies die desktopgebruikers verlangen van PDF-software. Daarbij bespaart de oplossing veel kostbare tijd, terwijl het programma maar ongeveer één derde kost van de prijs van Adobe(TM) Acrobat(TM).

Met PDF Converter Professional 7 versterkt Nuance zijn positie als leverancier van het belangrijkste alternatief voor Adobe Acrobat. Dankzij de vele innovaties en verbeteringen wordt er een nog slimmere PDF-oplossing voor elke kantooromgeving geleverd. Een van de belangrijkste innovaties is visuele documentenassemblage. Hiermee wordt het nog eenvoudiger om papieren documenten, PDF's en Microsoft(TM) Office-bestanden in één enkele PDF samen te brengen. Dankzij de verbeterde Web PDF-knoppenbalk zijn alle mogelijkheden van het product beschikbaar in de meest gebruikte browsers. Wie papier zoveel mogelijk wil scannen, beschikt over talrijke scanfuncties, zoals scannen met één muisklik en de mogelijkheid om een document tegelijk te scannen en aan te passen.

PDF Converter was in 2003 het allereerste product dat PDF-bestanden kon omzetten in volledig geformatteerde en bewerkbare Microsoft Office-documenten. Het programma was het resultaat van een samenwerking tussen Nuance en Microsoft. Ook voor de nieuwste release hebben beide bedrijven hun krachten gebundeld. Dit levert unieke functies op, zoals ondersteuning van de 'rich media'-voorzieningen van Microsoft Silverlight in PDF-bestanden, een Web PDF-knoppenbalk voor Internet Explorer en ondersteuning van 'Jump Lists' in Windows 7 voor frequent gebruikte PDF-bewerkingen.

'De jarenlange samenwerking tussen Nuance en Microsoft lag ook aan de basis van Nuance PDF Converter Professional 7. Daardoor is dit programma als geen ander geschikt om samen met Microsoft Office 10 en Windows 7 te worden gebruikt,' verklaarde Michael Orasin, Research Manager, Document Software & Services, IDC. 'De productiviteit op kantoor stijgt aanzienlijk, omdat de oplossing aansluit bij de manier waarop mensen werken. Zij gebruiken PDF- en Office-documenten door elkaar en niet alleen maar PDF's.'

Slimmere PDF-software voor Office

De innovaties en verbeteringen in PDF Converter Professional 7 besparen de gebruikers tijd en moeite bij het aanmaken, delen en bewaren van documenten op kantoor. Enkele van de meest opvallende eigenschappen:


* Slimmer PDF-documenten assembleren - Met de nieuwe functie om visueel documenten te assembleren kunnen bestaande Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten in één PDF worden samengebracht via een eenvoudige 'slepen-en-loslaten'-bewerking. Dit is mogelijk met volledige documenten of geselecteerde pagina's.
* Slimmere PDF's voor het Web - De verbeterde Web PDF-knoppenbalk stelt gebruikers in staat om direct met PDF's te werken in de browsers Microsoft Internet Explorer, FireFox en Google Chrome. Zij kunnen een PDF in een Word- of Excel-bestand omzetten, het document aanpassen en opnieuw als PDF wegschrijven. De functie FormTyper maakt het zelfs mogelijk om een statisch PDF-formulier op het web in een invulbaar elektronisch PDF-formulier te veranderen, zonder de browser te verlaten!
* Slimmere conversie van PDF's naar Office - PDF Converter Professional was al ongeëvenaard in accurate conversie. In de nieuwe release is de nauwkeurigheid opnieuw met 20% gestegen bij het converteren van PDF's naar Microsoft Excel-documenten. Nu kunnen ook verscheidene PDF-bestanden tot één Excel-spreadsheet worden gecombineerd.
* Slimmer scannen naar PDF - Nuance heeft zijn beroemde 'One-Click Scanning'-functie aan dit product toegevoegd om de gebruikers te bevrijden van de vaak complexe scannerinstellingen. Nog efficiënter zijn de functies 'scannen en markeren'die bij het scannen het document automatisch doorzoeken en vervolgens passages markeren.
* Slimmer zoeken in PDF's
Eén of meer PDF-bestanden op woorden doorzoeken is nu nog nuttiger en doeltreffender geworden. De nieuwe release bevat de functie 'Looks-Like Search' om op categorieën te zoeken, bijvoorbeeld tekst die eruitziet als een datum of een e-mailadres. Ook nieuw is de functie 'zoeken en markeren' die aan de hand van trefwoorden automatisch overeenstemmende passages in de hele PDF markeert.
* Slimme documentbeveiliging
Bepaal wie welke documenten mag bekijken, afdrukken en wijzigen door wachtwoorden met beveiligde codering en toegangsrechten toe te voegen aan PDF's. U kunt documenten inspecteren en gevoelige gegevens verwijderen om ervoor te zorgen dat documenten veilig worden uitgewisseld. Gebruik bijvoorbeeld digitale handtekeningen van Microsoft Crypto om documenteigenaren te identificeren. Of verwijder alle gevoelige informatie, zoals handtekeningen, stempels, markeringen, annotaties, stempels, ingevulde formuliervelden en grafische elementen voor optimale beveiliging. Deze functie komt van pas als u bij het archiveren wilt voorkomen dat documenten later worden aangepast.

Beschikbaarheid en prijzen
De complete reeks Nuance PDF-oplossingen is verkrijgbaar via Nuance en zijn wereldwijde distributienetwerk of via de Nuance Online shop. Nuance PDF Converter Enterprise kost ¤ 129,- incl. bbtw per licentie. Volumekortingen en onderhouds-en supportprogramma's zijn eveneens verkrijgbaar. Voor individuele gebruikers en kleine werkgroepen is er PDF Converter Professional 7, dat ¤ 99, - kost incl. btw. Vooor upgrades gelden speciale prijzen en er zijn ook support-producten verkrijgbaar. Nuance levert ook PDF Converter 7 (enkel converteren) en PDF Create 7 (enkel creëren) voor ¤49,-Deze programma's zijn in de Benelux alleen verrkrijgbaar in het Engels en Frans. Meer informatie over de producten, eigenschappen, prijzen en volumelicenties is beschikbaar op: http://netherlands.nuance.com/imaging/pdfconverter/pdfconverter-professional.asp of via sales.benelux@nuance.com.

De volledige lijst van de baanbrekende functies van PDF Converter Professional 7 vindt u op www.nuance.com/pdf

Nuance PDF Reader
Eerder dit jaar lanceerde Nuance al de PDF Reader. Deze gratis PDF Reader is geschikt voor Microsoft Windows 2000/XP/2003/Vista/7 en is onmiddellijk verkrijgbaar via http://netherlands.nuance.com/pdf-reader/. Tot nader bericht krijgen gebruikers van de Nuance PDF Reader gratis en onbeperkt toegang tot de online conversieservice op www.NuancePDF.com, direct vanuit de reader.

Over Nuance Communications, Inc.
Nuance is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

Nuance en het Nuance-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of een van zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde handelsmerken zijn de eigendom van hun respectieve eigenaars.

# # #