Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 7 september 2010

Het houten boerenhek terug in de binnenduinrand
Vraag nu een financiële bijdrage aan

Van oudsher horen houten boerenhekken thuis in het Noord-Hollandse landschap. Een houten boerenhek maakt het landschap levendig. In het verleden kon je een streek herkennen aan de kenmerkende vorm van de hekken. Veel van de authentieke houten boerenhekken zijn de laatste jaren vervangen door uniforme stalen hekken. Landschap Noord-Holland zet zich in voor de terugkeer van deze herkenbare 'deuren' van het landschap en stelt in de binnenduinrand geld beschikbaar.

Ook een nieuw hek op uw dam?
Landschap Noord-Holland stelt budget beschikbaar voor het plaatsen van nieuwe houten boerenhekken in de binnenduinrand. Voorwaarde is dat het terrein eigendom is van particulieren en zich bevindt in het buitengebied. De voorkeur gaat uit naar hekken in het open (wei-)land. Toegangshekken komen niet voor subsidie in aanmerking.

De binnenduinrand is globaal het gebied tussen de duinen en de oostelijk daarvan gelegen polders. Wanneer u woont in het westelijk buitengebied van de gemeente Bergen, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort of Heemstede kunt u in aanmerking komen voor een 50% bijdrage voor de aanschaf en plaatsingskosten.

Kijk voor meer informatie op onze website www.landschapnoordholland.nl of bel met een medewerker van Landschap Noord-Holland via nummer 088-0064400. De termijn sluit op 1 november 2010. Het budget is ter beschikking gesteld door Stichting ZABAWAS.

Nieuw: Landschap Noord-Holland het adres voor houten boerenhekken Landschap Noord-Holland is in 2009 gestart met de levering en plaatsing van streekeigen, houten boerenhekken bij particulieren en bedrijven. Wilt u een degelijk streekeigen houten boerenhek plaatsen? Kijk voor meer informatie over modellen, prijzen en materialen op onze website.