Ingezonden persbericht



Hoewel de besloten bèta-versie van Google's App Inventor pas een paar weken beschikbaar is, komt Overdose.am als eerste Nederlandse partij met een Android-app op de markt die met behulp van App Inventor gebouwd is. Wij, Mark Visbeek en Peter Evers, zijn designer en mobile enthusiast zonder enige programmeerervaring, maar zijn toch in staat gebleken een Android-app te ontwikkelen. Dankzij de simpelheid en het gemak van App Inventor bleek het een koud kunstje.

Toen een van ons vorige week een beta invite kreeg voor App Inventor zetten wij per direct onze vriendinnen even in de koelkast, sloegen we een flinke voorraad koffie en Red Bull in en haalden we twee nachten door. Na weer bijgekomen te zijn van het slaapgebrek en de overdosis caffeïne waren we behoorlijk tevreden met het resultaat van ons App Inventor-avontuur.

De applicatie is naast ontzettend mooi, leuk, handig, mooi, handig, mooi en leuk ook nog eens een perfecte showcase voor de mogelijkheden van App Inventor. De Overdose app werkt perfect samen met native Android apps zoals Maps, Facebook en Spotify. Gebruikers kunnen met de app de hipste spots in Amsterdam ontdekken en via Spotify-integratie op de hoogte blijven van de laatste muziektrends. Daarnaast is de nieuwste Overdose content en de Overdose night guide natuurlijk via de app te bekijken. De mooiste feature is echter Shake to Share (c). Schud je telefoon en deel de app meteen op Facebook, inclusief QR-code, zodat vrienden de app ook direct kunnen downloaden. En dat alles zonder enige programmeerervaring, allemaal omdat App Inventor zo ontzettend intuïtief werkt.

Ok, Android-telefoon bij de hand? Ga naar www.overdose.am/app en scan de QR-code. Google staat momenteel nog geen App Inventor apps toe in de officiële market, dus hebben we de app gepubliceerd via GetJar. Veel plezier!
-----------

About Overdose.am
Overdose.am is an Amsterdam based online magazine that shares and curates lifestyle topics that happen in and around our own little bubble of reality. Amsterdam is full of talented people and inspiring initiatives and we think its about time you get to know them better.

About yoMedia
yoMedia is een Amsterdams mobile software-ontwikkelaar, gespecialiseerd in iPhone en Android-applicaties en mobile commerce solutions. De Overdose.am app is een pro bono side project om de mogelijkheden van Google App Inventor te verkennen. Bij het ontwikkelen van de app zijn géén programmeurs betrokken geweest.

About Mark (Visbeek)
Mark is industrieel designer. Zijn site heeft een redesign nodig, dus onthoud zijn naam goed en bewaar deze e-mail.

About Peter (Evers)
Peter noemt zichzelf mobile guru, waar Google dermate van onder de indruk was dat ze hem direct een App Inventor invite toestuurden. Zijn site mobileguru.nl is best aardig.

--




Ingezonden persbericht