Politie Zeeland


---

1628-2010 Rijbewijs van hardrijder ingevorderd, IJzendijke
Maandagavond rond 21.00 uur hebben agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit de gemeente Sluis.
De man reed over de Willemsweg in IJzendijke met een snelheid van 138 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/h. Helaas voor hem stonden daar de agenten te controleren. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie, die bepaalt of ( en zo ja, wanneer) de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

1629-2010 Hennepplanten in de tuin, Clinge
In een tuin, behorend bij een woning in de 's Gravenstraat in Clinge werden maandagmiddag door de politie 18 hennepplanten aangetroffen.
De 60-jarige bewoner werd aangehouden. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna weer in vrijheid gesteld. De planten zullen worden vernietigd.

1630-2010 Inbraken in Zeeuwsch-Vlaanderen
In de nacht van maandag op dinsdag werd op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen ingebroken.

Er werd een tankstationshop aan de Middenweg in Biervliet door inbrekers bezocht.
Men kwam binnen door het vernielen van een deur. Uit de shop werd een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen.
Uit een woning aan de Fahrenheitlaan in Terneuzen werden een paar gsm's, computerapparatuur, persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's weggenomen.
Van deze woning werd een ruit vernield, waarna de spullen meegenomen werden.
In de Sportlaan in Axel werd tussen zondagavond en dinsdagochtend ingebroken in het kantoor van een sportaccommodatie.
Uit het kantoor werden twee kluizen en een kledinglocker gestolen. Een van de kluizen was leeg en deze werd inmiddels teruggevonden. In de andere kluis zaten een paar telefoons. Wat er in de kledinglocker zat in niet bekend.

---- --