Ingezonden persbericht


Persbericht

Het project 'African Bicycle Design Contest' van de Nijmeegse stichting Cycling out of Poverty in samenwerking met Stichting Slimmer en Ideal&Co heeft vandaag 7 september de tweede prijs ontvangen van Duurzame Dinsdag in Den Haag.

De doelstelling van dit project is om een fiets te ontwikkelen die aan de behoefte van de Afrikaanse gebruikers voldoet. De fiets dient met duurzaam en ter plaatse beschikbaar materiaal geproduceerd te worden. De te ontwikkelen fiets dient aan een aantal voorwaarden te voldoen: goedkoop, robuust, makkelijk te repareren en beschikbare reserveonderdelen, status, toegepast op situatie en transportbehoefte en milieuvriendelijk geproduceerd.

Oordeel van de jury. 'Een prachting voorbeeld van co-creatie.' De jury vindt dit een prachtig voorbeeld van co-creatie in de praktijk. Dankzij de feedback van andere deelnemers worden ideeën en ontwerpen verbeterd. Co-creëren stimuleert innovatie en werkt enthousiasmerend voor de deelnemers. Bovendien benut het initiatief de mogelijkheden van sociale media optimaal. Het eindresultaat draagt bij aan duurzame mobiliteit in ontwikkelingslanden en draagt bovendien bij aan het sociale aspect van duurzaamheid.

Ideeën en ontwerpen kunnen nog tot en met 30 september 2010 worden ingezonden.

www.cyclingoutofpoverty.nl
www.wiki-bike.com