Academisch ziekenhuis Maastricht

Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg Publicatiedatum: 07-09-2010 Bron: KOL Auteur: KOL Datum: 07-09-2010

Tijdens het evenement 'Au bord de la Meuse' georganiseerd door Chapeau Magazine hebben de Vrienden Kankeronderzoekfonds, Jos Cortenraedt, televisiepresentator van L1 en hoofdredacteur van Chapeau Magazine, het eerste certificaat aangeboden. Met dit eerste certificaat is de lancering van de vriendenclub die zich inzet voor meer geld voor kankeronderzoek in Limburg een feit.

Op initiatief van een tiental vrijwilligers uit zowel de medische hoek als het bedrijfsleven is deze zomer gestalte gegeven aan de Stichting Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg. De Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg brengt ondernemers, bedrijven, bestuurders en directies van organisaties in contact met artsen/onderzoekers en het bestuur van het Maastricht UMC+ . Dit alles met als doel om elkaar te ontmoeten en om gezamenlijk de krachten te bundelen in de strijd tegen kanker. Dit doen ze door het werven van extra financiële middelen en fondsen voor medisch wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt in het Maastricht UMC+. Deze bundeling van krachten vergroot de kans op een effectieve strijd tegen kanker. Bedrijven kunnen aansluiten door lid te worden en een certificaat te kopen dat symbool staat voor een onderdeel van de boom die de stichting als logo gebruikt. Elke vertakking staat voor een nieuwe vriend en symboliseert zo de groei van de stichting.

Nieuwe naam Tegelijk met de lancering van de Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg presenteert het HFL Kanker Researchfonds haar nieuwe naam en logo. Vanaf nu onderstreept de naam Kankeronderzoekfonds Limburg nog meer het regionale karakter van het fonds. De beide samenwerkingspartners, Health Foundation Limburg (het fondsenwervende bureau van het Maastricht UMC+) en KWF Kankerbestrijding hopen zo in Limburg nog meer fondsen te werven voor kankeronderzoek dat ook in de regio wordt uitgevoerd.

Frans Dullens (voorzitter Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg) overhandigt het eerste certificaat aan Jo Cortenraedt tijdens het Chapeau evenement `Au bord de la Meuse'.

Meer informatie op en www.vriendenkl.nl en www.hfl.nl.