Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Michiel Gerritsen moet streep zetten door EK

Zeist, 7 september 2010 - International Michiel Gerritsen zal niet actief zijn op het IKF EK Korfbal, dat van 22 tot en met 31 oktober in Nederland wordt gehouden. De speler van Nic./Alfa-college heeft dat besluit eind augustus noodgedwongen moeten nemen, omdat hij niet op tijd fit zal zijn na een flinke terugval in zijn revalidatie.

De 29-jarige Gerritsen scheurde begin juni tijdens een training van het Nederlands team de kruisband van zijn linkerknie, terwijl hij juist aan het revalideren was van een ernstige kruisbandblessure aan dezelfde knie. Die had hij november vorig jaar opgelopen, in een wedstrijd in de Lotto Korfbal League van Nic. tegen Blauw Wit. 2009 was sowieso een pechjaar voor Gerritsen. Hij scheurde namelijk eind januari tijdens een training bij Oranje al zijn rechterkruisband af.

Revalidatie
Voor de international is de nieuwe blessure dan ook aangekomen als een mokerslag. "24 december vorig jaar ben ik geopereerd aan de voorste kruisband van mijn linkerknie. Vervolgens ben ik volledig in revalidatietraining gegaan, met als hoofddoel het EK van dit jaar te halen. Daar heb ik keihard voor gewerkt. Maar ergens in juni tijdens een training met het Nederlands team in Bennekom ging ik er weer doorheen", verzucht Gerritsen. "Natuurlijk ben ik er even goed ziek van geweest, maar ik ben heel gemotiveerd om terug te komen, want ik wil mijn dagelijkse dingen ook kunnen doen. Ik train elke dag in het Medisch Centrum Zuid in Groningen. Veel mensen vragen of ik dat nog wel kan opbrengen, maar dat is niet 'im Frage'. Korfbaltraining is het leukst, maar ik kan me ook makkelijk motiveren om revalidatietraining te doen."

Nederlands team
Gerritsen is de laatste jaren tegen de grenzen van zijn mogelijkheden aangelopen. "Ik heb mijn portie qua blessures wel gehad. Dat het wat langer gaat duren dan de vorige keren is ook wel duidelijk. Daar heb ik mijn conclusie uit getrokken. De afmelding voor Oranje was wel een moeilijke stap, want ik heb altijd met trots het shirt van het Nederlands Team gedragen. Wellicht zal ik nog wel bij de trainingen zijn en tijdens het EK om toch wat te kunnen betekenen voor de ploeg. Ik heb ervaring met het proces naar zo'n groot evenement. Zeker in eigen land is dat het mooiste wat onze sport kan bieden. Dat ik dat aan me voorbij moet laten gaan is heel erg jammer, maar zo gaan die dingen soms in sport."

Een terugkeer in Oranje lijkt uitgesloten, maar Gerritsen houdt een beetje ruimte voor speculatie. "Voorlopig zal ik niet meer voor het Nederlands team uitkomen, maar ik houd alle opties open. Officieel ben ik nu gestopt bij het Nederlands team, maar zeg nooit 'nooit'."

Rentree
De Groninger heeft een rentree op clubniveau ook nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik kan wel zeggen dat ik alleen maar fit moet worden om gezond te blijven, maar ik ben eigenlijk niet zo'n 'relativeer-man'. Nee, ik ben nog steeds topsporter en wil dat dus niet uitspreken. Dat topsport niet heel gezond is, is duidelijk, maar als ik niet meer alles op alles zet, voelt dat hetzelfde als de handdoek gooien. Als die drive er niet meer is, zou dat de doodsteek voor mijn revalidatie zijn. Ik wil hard werken om weer de beste te kunnen zijn in mijn sport. Ik heb er altijd van genoten om in het veld te staan en mijzelf te laten zien. Ik kreeg ook de waardering terug van het publiek en zou die wisselwerking graag nog een keer mee willen maken. Hoewel het een lange weg is, moet dat de motivatie zijn om ooit weer terug te komen. Ik zou de mensen graag nog een keer willen laten zien wat ik kan. Op het scherp van de snede spelen om een wedstrijd of evenement te kunnen winnen."



Ingezonden persbericht