Gemeente Waterland

12 augustus 2010

Gemeente en politie organiseren cursus verkeersregelaars

Verkeersregelaars verplicht bij sommige evenementen

Sinds 1 maart 2009 zijn de regels op het gebied van de inzet van verkeersregelaars veranderd. De inzet van verkeersregelaars is in sommige gevallen een onderdeel van de vergunning in de gemeente Waterland. Dat is het geval als, voor bijvoorbeeld een evenement, doorgaande wegen binnen de gemeente afgesloten moeten worden. Maar ook als er verkeerregulerend moet worden optreden, omdat een evenement (veel) verkeer aantrekt.

De gemeente Waterland is van plan om samen met de politie Zaanstreek-Waterland een cursus te organiseren. Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers van verenigingen, bedrijven en organisaties die evenementen begeleiden/organiseren.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is vrijwilligers te leren om zelfstandig op te treden als verkeersregelaar. Ook gaan wij in op het veilig afsluiten van wegen. Bij aanvragen voor evenementvergunningen die een verkeersaantrekking hebben, is een verkeersregelaar een vereiste om een evenementenvergunning te verkrijgen.

Datum van de cursus

De cursus is dinsdag 7 september van 19.30 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis te Monnickendam en wordt gegeven door de politie Zaanstreek-Waterland. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte met praktijkvoorbeelden. Aan het einde van de cursus ontvangt u een persoonlijk certificaat waaruit blijkt dat u een theoretische instructie heeft gevolgd. Met dit certificaat kunt u door de burgemeester aangesteld worden als evenementenverkeersregelaar.

Aanmelden voor de cursus

De cursus tot verkeersregelaar is geheel gratis. Het aantal deelnemers is wel beperkt tot maximaal zestig personen. U kunt zich aanmelden bij uw (sport)vereniging en/of dorpsraad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Waterland de heer N. Zwaag, medewerker verkeer en vervoer op telefoonnummer (0299) 658 632. Ook kunt u een e-mail sturen aan gemeente@remove-this.waterland.nl t.a.v. de heer N. Zwaag.
---