Politie Groningen

Woensdag 8 september 2010

Provincie Groningen, 08-09-2010

Man probeert controle te ontlopen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond op de Kreupelstraat in Groningen een man aangehouden. Agenten waren daar bezig met een verlichtingscontrole voor fietsers. De man fietste zonder verlichting en probeerde aan de controle te ontkomen. Hij kon echter tot stoppen worden gebracht. Vervolgens weigerde de man zich te legitimeren. Na meerdere verzoeken tot legitimatie en uitleg van de gevolgen van niet legitimeren, bleef hij weigeren een legitimatiebewijs te tonen. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau bleek bij de fouillering dat de man in het bezit was van meerdere identiteitsbewijzen met verschillende gegevens. De man is ingesloten om zijn identiteit te kunnen vaststellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dochter slaat familieleden

GRONINGEN Een 21-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagavond aangehouden voor mishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht haar ouders en broertje te hebben geslagen. Er ontstond in de woning van haar ouders een woordenwisseling tussen de vrouw en haar ouders. Hierop sloeg de vrouw haar moeder en later ook de andere gezinsleden. De vrouw is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met gestolen auto

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een aanrijding met een gestolen auto. Dinsdagavond kwam een melding binnen van een automobilist die op de Kraneweg twee geparkeerde autos had geramd. Vervolgens was de bestuurder uitgestapt en weggelopen. De auto die achterbleef bleek bij controle als gestolen geregistreerd te staan. Een aantal getuigen kon verklaren dat de bestuurder een donkere huidskleur had en rastahaar tot op de schouder. Vermoedelijke leeftijd tussen de 30 en 40 jaar en de man was gekleed in witte kleding. De auto waarmee de aanrijding is veroorzaakt is meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de aanrijding.

Inbraak schaftkeet

VEENDAM Uit een schaftkeet aan de Koppelweg in Veendam hebben onbekenden diverse goederen weggenomen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag. Er is een ruit vernield en er is onder anderen een aggregaat weggenomen. De schade loopt op tot een paar duizend euro. Er is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar een automobilist die na een aanrijding is doorgereden. Op het Hoendiep in Groningen werd dinsdagochtend een 13-jarige jongen op de fiets aangereden. Hij kreeg geen voorrang van een automobilist. De jongen liep lichte verwondingen op en zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De automobilist stapte even uit, maar ging vervolgens weer weg zonder zijn gegevens achter te laten. Een oplettende getuige noteerde het Duitse kenteken. Aan de hand van het kenteken probeert de politie de veroorzaker te achterhalen.

Man met geprepareerde tas aangehouden

GRONINGEN Dinsdagmiddag is een 33-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man was door winkelpersoneel van een winkel aan de Vismarkt betrapt op diefstal. Hij stopte diverse schoenen zonder te betalen in zijn tas. Toen hij door had dat medewerkers het hadden gezien, zette hij de schoenen terug en ging er vandoor. Een beveiliger van de winkel kon de man in de Gelkingestraat aanhouden en overdragen aan de gealarmeerde politie. De man bleek in het bezit van een geprepareerde tas en diverse goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook had hij een tang bij zich. De goederen zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau en is na verhoor weggestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een warenhuis aan de Grote Markt betrapte de Stadjer bij het stelen van kleding. Hij werd door beveiligingsmedewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldief had ook al een ontzegging voor het bezoeken van het warenhuis. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen schiet met balletjespistool

WINSCHOTEN Een 15-jarige jongen uit Winschoten is dinsdagavond bij zijn woning betrapt op het schieten met een balletjespistool. Surveillerende agenten zagen dat de jongen richting andere jongens schoot. Zij spraken hem aan. Omdat het wapen op een echt vuurwapen lijkt, is het wapen in beslag genomen. Omdat zijn ouders niet thuis waren en hij op een broertje paste, werd hij niet aangehouden. Wel moet hij zich vandaag melden voor verhoor op het politiebureau. De politie maakt vervolgens proces-verbaal op.

Man bedreigt conducteur

ZUIDHORN Een 37-jarige man uit Leeuwarden is dinsdagavond op het station van Zuidhorn aangehouden voor bedreiging. De conducteur vertelde te zijn bedreigd met een paraplu. De verdachte wilde ook geen geldig identiteitsbewijs laten zien. Meerdere getuigen bevestigden het verhaal van de conducteur. De Fries werd aangehouden. De getuigen worden nader gehoord en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt zonder geldig rijbewijs

LEEK Agenten hebben dinsdagavond bij een tankstation aan de Midwolderweg in Leek een 20-jarige man uit Zevenhuizen (Gr )aangehouden. De man parkeerde zijn auto en liep de tankshop in. De agenten wisten dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Bij controle bleek dit ook te kloppen. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen brommer teruggevonden

GRONINGEN Agenten hebben dinsdagnacht op de Verzetsstrijderslaan een gestolen brommer teruggevonden. Ze zagen twee mannen op een brommer rijden. Ze reden zonder verlichting en de brommer had geen kentekenplaat. Toen het duo de agenten zag, probeerden ze te draaien en weg te rijden. De agenten zetten de auto er dwars voor, zodat hun weg geblokkeerd werd. Het tweetal ging er vervolgens rennend vandoor. Helaas wisten ze beiden te ontkomen. Surveilleren in de omgeving leverde helaas ook geen verdachten meer op. De brommer waarop ze reden, bleek echter te zijn gestolen. De politie zoekt contact met de eigenaar van de brommer om de brommer terug te kunnen geven.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Borger is woensdagochtend aangehouden voor rijden onder invloed. Een taxichauffeur belde de politie, nadat hij op het Schuitendiep twee jongens afzette. De jongens stapten vervolgens in een auto en reden weg. Ze waren onder invloed. De taxichauffeur is ze gevolgd en in contact met de meldkamer gaf hij hun positie door. Agenten troffen de jongens op de Florakade. De bestuurder moest een blaastest doen. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij beginnend bestuurder is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.