Gemeente Kaag en Braassem

Korte impressie raadsvergadering 6 september 2010 microfoons

De gemeenteraad kwam op 6 september bijeen en heeft besloten:

Drie leden voor de rekenkamer te benoemen
Voor de rekenkamer zijn benoemd de heer J. Dobbe (raadslid), mevrouw L. Brouwer (raadslid) en de heer Wielenga. Wielenga is benoemd tot voorzitter van de rekenkamer. Met de benoeming van de leden kan de rekenkamer starten met haar werkzaamheden.

Het projectbesluit Spoorstraat vast te stellen
Het appartementencomplex op de locatie Spoorstraat 1 is in strijd met het bestemmingsplan. Met dit projectbesluit wijkt de raad af van het bestemmingsplan en kan het appartementencomplex gebouwd worden.

Enkele wijzigingen in het biedboek plan Dorpshart Leimuiden vast te stellen
De gemeente wil een nieuw dorpscentrum realiseren in Leimuiden. Hiervoor waren al plannen vastgesteld. Enkele onderdelen daarvan zijn nu gewijzigd. Zo wordt onder andere de boerderij van Van Beijeren verbouwd tot horeca functie; komt er geen medisch centrum; komen er geen zorgwoningen; en komt er een andere bevoorradingsroute voor de supermarkt.

De nota preventief ouderenbeleid vast te stellen De gemeente heeft een Nota preventief ouderenbeleid opgesteld, waarin concrete maatregelen worden genomen om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van de oudere inwoners van Kaag en Braassem te behouden en te vergroten. Maatregelen zijn onder andere gericht op het toegankelijk maken van openbare ruimte en openbare gebouwen, en op het voorkomen van sociaal isolement.

Het Welstandsbeleid voor de gemeente vast te stellen Bouwplannen waarvoor een vergunning nodig is dienen getoetst te worden aan de eisen van welstand. Hiervoor dient een gemeente een welstandsbeleid vast te stellen. De raad heeft bepaalt dat grote delen van de gemeente welstandsluw is. Bouwplannen hoeven dan niet getoetst te worden aan de welstand, waardoor het proces sneller gaat en inwoners meer vrijheid krijgen.

De startnotitie buitengebied voormalig Alkemade vast te stellen De bestemmingsplannen Landelijk Gebied West en Oost Plus zijn ouder dan 10 jaar en moeten voor 1 juli 2013 herzien worden. Met de startnotitie worden de eerste globale uitgangspunten vastgelegd, zodat een begin gemaakt kan worden met de herziening.

Zonder bespreking zijn ook vastgesteld het niet onttrekking aan het openbaar verkeer Leidsche Vaart; Brandbeveiligingsverordening Kaag en Braassem 2010; Vijfde wijziging van de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland; Wijziging Legesverordening 2010; Aansluiting bij Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Rijnlands Midden; Bestemmingsplan Zuideinde 22a; Controleprotocol 2010 tot en met 2012.

Wilt u de vergadering nog eens naluisteren. Het audioverslag kunt u hier vinden.
Â