Gemeente Haaksbergen


Naar Hongarije
08-09-2010 Naar Hongarije
Een kleine delegatie van de gemeente Haaksbergen was in het afgelopen weekend in het Hongaarse Nagykörös waarmee Haaksbergen vriendschapsbanden onderhoudt. Wethouder Patrick ten Voorde, raadsambassadeur internationale contacten Leonie Rutte en medewerker internationale contacten Angélique Dokter woonden een aantal activiteiten bij in het kader van de `Nagköröser Dagen'.

Jaarlijks organiseert de Hongaarse gemeente een treffen met vertegenwoordigers van hun vriendschapsgemeenten waarvan Haaksbergen er één is. Samen met de gemeentelijke delegatie vanuit Haaksbergen waren er in het afgelopen weekend ook delegaties van een Duitse en een Roemeense partnergemeente in Nagykörös aanwezig. Voor wethouder Ten Voorde was het de eerste keer dat hij de Hongaarse vriendschapsgemeente bezocht. "Wat mij opviel was dat er enorm hard gewerkt is en nog steeds wordt sinds ruim twintig jaar geleden het ijzeren
gordijn is verdwenen." Ook viel hem op dat de gemeente Nagykorös enorm is geïnteresseerd in de manier waarop wij in onze gemeente allerlei zaken oppakken. "Het uitwisselen van elkaars kennis en ervaringen is dan ook een bijzondere meerwaarde van de vriendschapscontacten", aldus Ten Voorde.