Hoefnet

Nieuws

Internationale promotie voor juryleden Bonhof en Boom

08-09-2010

De Nederlandse menjuryleden Peter Bonhof en Jaap Boom hebben internationale promotie gekregen. Internationaal jurylid Peter Bonhof heeft door de FEI de O-status toegekend gekregen. Dit is de hoogste status die een FEI-official kan krijgen. Nationaal jurylid Jaap Boom is bevorderd tot kandidaat internationaal jurylid waardoor hij nu op internationale menwedstrijden mag jureren.

Bonhof is een bekend, erkend en geliefd internationaal jurylid die zeer regelmatig op een groot aantal internationale menwedstrijden deel uitmaakt van het jurycorps. De 70-jarige Bonhof jureerde bovendien op het WK vierspannen in Beesd 2008, het WK tweespannen in Kecskemét, Hongarije in 2009 en maakt begin volgende maand deel uit van de jury van het WK vierspannen in Kentucky.
Door zijn O-status mag Bonhof nu benoemd worden tot voorzitter van de jury op landenwedstrijden (CAIO's) en Wereldkampioenschappen. Peter Bonhof is zeer gelukkig met de toekenning van de FEI: "Ik beschouw dit als kroon op mijn werk als jurylid."

Peter Bonhof Peter Bonhof

De 60-jarige Jaap Boom jureert al jarenlang op nationaal niveau en is tevens gediplomeerd meninstructeur. Boom was van 1996 tot 2004 chef d'equipe van de Nederlandse vierspannen waarmee hij vele successen behaalde. Boom, die in het dagelijks leven werkzaam is als coördinator op het Groenhorst college in Nijkerk, vervult bovendien al een aantal jaren de functie van wedstrijdleider op de internationale vierspanwedstrijden van Breda Hippique. Breda was afgelopen weekend succesvol gastheer van het WK mennen aangepast sporten.

Bron: Hoefnet.nl

Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.
Jaap Boom Jaap Boom