500.000ste student met DigiD op Studielink

08/09/2010 11:56

Studielink

Al 500.000 studenten gebruiken DigiD om zich te identificeren bij Studielink,

het online inschrijfportaal van het hoger onderwijs. Martin van Dommelen was begin deze maand de 500.000ste student die met zijn DigiD inlogde op www.studielink.nl om zich opnieuw in te schrijven voor zijn masteropleiding aan de VU in Amsterdam. Reden voor Kees Rutten, lid College van Bestuur van de VU en voorzitter van de Stichting Studielink, om Martin te feliciteren.

Sinds februari jl. kunnen scholieren en studenten, die zich voor een (vervolg)studie willen inschrijven, met de digitale identiteit van DigiD makkelijk toegang krijgen tot Studielink. Wouter de Haan, directeur Studielink: "Studenten met een Nederlands woonadres kunnen Studielink nu uitsluitend gebruiken met een DigiD. Zij hebben deze - steeds meer - standaard toegangsbeveiliging voor publieke diensten in Nederland sneller omarmd dan wij hadden verwacht."

Ook Logius, de beheerorganisatie van DigiD, is verheugd over het grote aantal studenten dat nu al een DigiD heeft. "Het gebruik van DigiD in de onderwijssector is een mooie ontwikkeling. Logius is erg blij dat binnen de publieke sector steeds meer gebruik wordt gemaakt van de generieke producten van de elektronische overheid', aldus Kevin Ronkes, accountmanager Logius.

Over DigiD

Met DigiD kunnen overheidsorganisaties en publieke dienstverleners online de identiteit van burgers en bedrijven vaststellen. Scholieren en studenten die nog geen DigiD hebben, kunnen die aanvragen op www.digid.nl.

Over Studielink

Met Studielink regelt de student zelf online zijn (her)inschrijving bij hogescholen en universiteiten. Studielink is bereikbaar via de websites van de universiteiten en hogescholen.

Stichting Studielink

Stichting Studielink is een samenwerkingsverband van de Nederlandse universiteiten en hogescholen. Zij ontwikkelen met elkaar en met DUO een professionele infrastructuur voor het inschrijfproces en de daarbij behorende informatie-uitwisseling tussen studenten, hogescholen, universiteiten en DUO. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het ministerie van OCW, HBO-Raad en VSNU. Stichting Studielink is daarnaast het platform van hogescholen en universiteiten voor verdergaande samenwerking en vernieuwing in het hoger onderwijs op het gebied van informatie en administratie van Student & Onderwijs. Stichting Studielink wordt in de uitvoering gefaciliteerd door SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs.





http://info.studielink.nl