Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.42- Inzet Boskoop is vrijwillige herindeling

"De gemeente Boskoop wil graag zelf de regie houden over een herindeling." Zo laat burgemeester Coos Rijsdijk weten in reactie op het voornemen van de Provincie Zuid-Holland om de gemeenten Boskoop, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn een herindeling op te leggen.

Rijsdijk legt uit: "Hoewel het provinciale voornemen voor deze herindeling past bij de wens van de gemeente Boskoop om samen met gemeenten uit de regio te onderzoeken hoe een nieuwe toekomstbestendige gemeente gevormd kan worden, wil Boskoop daarbij het initiatief bij de gemeenten laten. We gaan ons in Boskoop daarom de komende twee maanden inzetten om een vrijwillige herindeling te realiseren en de regie op dit proces te behouden. We hebben al een brief in voorbereiding om verkennende gesprekken over de bestuurlijke toekomst met de gemeente Alphen aan den Rijn en Rijnwoude te starten. De gemeenteraad van Boskoop neemt hierover 16 september een besluit."

Voorkeur voor vrijwillige herindeling
De voorkeur van de gemeente Boskoop voor een vrijwillige herindeling komt voort uit het behoud van bewegingsvrijheid voor de komende jaren. Boskoop heeft ambities geformuleerd voor het realiseren van ruimtelijke, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen en wil die graag realiseren.