Gemeente Overbetuwe

`Waar staat je gemeente.nl'



datum : 8 september 2010

Gemeente Overbetuwe neemt deel aan `Waar staat je gemeente.nl'

Dit jaar neemt de gemeente Overbetuwe weer deel aan het onderzoek `Waar staat je gemeeente.nl'. Dit onderzoek bestaat uit drie deelonderzoeken; een zelfonderzoek, een klanttevredenheidsonderzoek en een burgerpeiling. Het doel van het onderzoek is om de prestaties van de gemeente Overbetuwe te meten, te vergelijken én te verbeteren.

Maart 2011 zijn de resultaten bekend.

Uitvoering Deelonderzoeken

Het onderzoek `Waarstaatjegemeente.nl' bestaat uit drie deelonderzoeken. Voor het zelfonderzoek levert de gemeente gegevens aan uit de gemeentelijke administratie.

Bij de burgerpeiling wordt een willekeurige steekproef van 1200 inwoners uit de gemeente getrokken. In de periode van 15 tot 20 september wordt een brief met een vragenlijst over allerlei zaken in de gemeente Overbetuwe verzonden naar deze inwoners.

Bij het klanttevredenheidsonderzoek worden inwoners, die in de periode van 20 september tot en met 22 oktober aan één van de loketten in het gemeentehuis in Elst, Arnhem of bij het loket Werk & Inkomen (UWV Werkbedrijf) in Arnhem-Zuid komen, gevraagd naar hun mening over de dienstverlening aan de loketten.

Eerdere onderzoeken

De gemeente Overbetuwe heeft al eerder deelgenomen aan het onderzoek `Waarstaatjegemeente.nl'. In 2008 scoorde gemeente Overbetuwe gemiddeld een 5,8. Daarmee scoorde de gemeente rond het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten.

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van dit jaar kunnen worden vergeleken met de resultaten van 2008.

Prestaties vergelijken met andere gemeenten

De vragenlijsten van Waarstaatjegemeente.nl worden ook in een aantal andere gemeenten aan hun burgers voorgelegd. Zo kan de gemeente Overbetuwe haar prestaties als gemeente met andere gemeenten vergelijken.