Politie Groningen

Redder in nood ontvangt bloemen en mand met etenswaren

Delfzijl, 08-09-2010 o De man die maandagavond zijn rubberboot ter beschikking stelde om drie mensen van een zandbank te redden, heeft vandaag bloemen ontvangen van de politie. Ook kreeg hij van de drenkelingen zelf een mand met etenswaren.

Wat is er gebeurd?

Een getuige zag maandagavond vanaf de Handelskade Oost in Delfzijl dat er drie personen op een zandbank stonden, terwijl hun boot wegdreef. Aangezien het vloed werd, was haast geboden. Een passant bood aan zijn rubberen motorboot ter beschikking te stellen. Samen met een agent ging de man met de boot naar de zandbak en konden de man, vrouw en het kind van de zandbank worden gehaald. Hun boot bleek lek en is verderop gezonken. Het drietal komt uit Duitsland (leeftijden onbekend).

Hoe is het nu?

De drie Duitsers zijn nog weer op het politiebureau geweest en verkeren in goede gezondheid. Ze zijn geschrokken, maar hebben verder niets aan het avontuur overgehouden. Uit dank hebben ze de politie bloemen aangeboden en de mand met etenswaren voor de eigenaar van de boot achtergelaten.

De eigenaar van de boot is verbaasd over de aandacht die zijn actie heeft opgeleverd. Hij vindt het heel normaal wat hij heeft gedaan en zou het een volgende keer zo weer doen.