Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 08-09-2010

Man overleden na frontale botsing

STEENBERGEN: Woensdagochtend gebeurde er even na 08.00 uur een ongeval op de Randweg Oost. Een 22-jarige vrouw uit Willemstad reed met haar auto vanuit de richting Dinteloord over de Randweg Oost, toen haar voertuig door onbekende oorzaak begon te schuiven. Hierdoor kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht en ontstond er een frontale botsing met een tegemoetkomende auto. Deze auto sloeg over de kop en de bestuurder werd uit het voertuig geslingerd. De bestuurder en de auto kwamen terecht in een sloot naast de weg. De man, een 25-jarige inwoner van Steenbergen, is overleden.
De vrouw is met onbekend letsel door toegesneld ambulancepersoneel overgebracht naar het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom. De weg werd in beide richtingen afgesloten en technisch rechercheurs voerden een sporenonderzoek uit om de oorzaak van het ongeval vast te kunnen stellen.

Politie houdt man voor de tweede binnen een dag aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag om 09.15 uur een 30-jarige man uit Halsteren aan. De man werd dinsdag ook al aangehouden voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. Hij zou ook de deur van haar woning hebben vernield. Na zijn vrijlating bedreigde hij de ouders van de 27-jarige inwoonster van Bergen op Zoom telefonisch.
Woensdagochtend bedreigde hij ook de vrouw zelf bij de woning van haar ouders in de wijk Zeekant. De man is hierop door de politie opnieuw aangehouden en van de vrouw is aangifte opgenomen van bedreiging. De man verklaarde tijdens verhoor dat de vrouw zich niet aan hun afspraken hield en hij hierdoor boos was geworden. Hij ontkende opnieuw de fout in te zijn gegaan.

Man aangehouden na aanrichten vernielingen met balletjespistool

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdag net voor 19.00 uur melding dat er geschoten zou zijn op het woonwagenkamp aan De Linie. Bij aankomst waren aan een woning en twee auto's beschadigingen te zien. Een van de auto's was beschadigd toen de schutter met een knuppel gooide. Van de andere auto was een ruit beschadigd en de auto vertoonde meerdere deuken en krassen. De 60-jarige eigenaar van de auto en bewoner van het beschadigde huis verklaarde dat hij de schutter had herkend en dat hij een financieel conflict had met de man. De politie hield aan het Kruidhof een 24-jarige man uit Bergen op Zoom aan. In zijn auto lag een wapen waarmee ijzeren balletjes kunnen worden afgeschoten. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor. Ban de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bewoner aangehouden na lekkage

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag aan het einde van de van de middag een bewoner van de Jan Vermeerlaan aan voor het kweken van hennep. Die middag kwam er rond 15.15 uur melding binnen bij de meldkamer van wateroverlast in een woning aan de Jan Vermeerlaan. De brandweer ging poolshoogte nemen en alarmeerde de politie in verband met een
hennepkwekerij. In de kwekerij was een lekkage ontstaan die in de onderliggende woon- en bergingsruimte voor wateroverlast zorgde. De politie en een ruimingsbedrijf ontmantelde de kwekerij met hierin 77 jonge hennepplanten. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De woningbouwvereniging en het energiebedrijf zijn in kennis gesteld. Het energiebedrijf zal aangifte doen in verband met de diefstal van stroom. De 35-jarige Roosendaler is verhoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Medewerker aangehouden voor diefstal

OSSENDRECHT: De politie werd dinsdagmiddag gealarmeerd door een ondernemer aan het Hondseind. Een medewerker van de winkel zou geld hebben weggenomen. De politie hield de 17-jarige jongen uit Ossendrecht aan en verhoorde hem. Hij verklaarde meerdere keren geld te hebben weggenomen. Bij elkaar ging het om duizenden euro's. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-09-2010 16:17 | © Regio Midden en West Brabant |