Gemeente Oirschot

Elektronisch gemeenteblad voor nog meer gemak

Â

Vorige week las u op deze pagina dat op woensdag 5 januari 2011 naar verwachting het eerste Elektronisch gemeenteblad op www.oirschot.nl verschijnt. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 augustus 2010 ingestemd met dit voorgenomen besluit. In het Elektronisch gemeenteblad worden de officiële bekendmakingen gepubliceerd. Het digitaal aanbieden van de bekendmakingen heeft als groot voordeel dat de toegankelijkheid van gemeentelijke informatie en diensten wordt vergroot.

Â

De bekendmakingen van de gemeente Oirschot kunt u vanaf dat moment namelijk op elk gewenst moment van de dag vanachter uw computer met één klik op de muisknop snel, gemakkelijk en kosteloos raadplegen. Dit geldt niet alleen voor recente maar ook voor oudere bekendmakingen.

Â

Daarnaast kunt u direct aanvullende relevante informatie op de website bekijken. U kunt hierbij denken aan regelgeving, informatie over het indienen van zienswijzen of stukken die bij het besluit horen. U bent hiervoor dus niet langer afhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis.

Â

Bekendmakingspagina Oirschots Weekjournaal Â

Het Oirschots Weekjournaal blijft natuurlijk nog het vertrouwde medium voor de gemeentelijke nieuwsberichten. Daarnaast doen we wekelijks op een duidelijke en beknopte manier mededeling van alle aangevraagde of verleende vergunningen, verordeningen en besluiten. In dit overzicht wordt per vergunning de rubriek, het betreffende adres en het soort vergunning benoemd. Zo blijven ook inwoners zonder directe internetverbinding op de hoogte van deze besluiten.

Â

Zienswijzen

De gemeente Oirschot vindt het belangrijk dat haar inwoners kunnen reageren op dit besluit. Het is dan ook mogelijk om tot en met 12 oktober 2010 uw zienswijze kenbaar te maken voordat een definitief besluit volgt.

Â

Artikelenreeks

In deze artikelenreeks gaan we verder in op de veranderingen die het Elektronisch gemeenteblad met zich meebrengt. Op deze manier willen we u informeren en betrekken bij het proces rondom het Elektronisch gemeenteblad. Volgende week leest u meer over de (digitale) voorzieningen rondom het publicatieblad.

Â

Vragen

Voor vragen naar aanleiding van dit artikel verwijzen we u graag naar www.oirschot.nl > snel naar > Elektronisch gemeenteblad. Op deze pagina leest u alle relevante informatie over dit onderwerp. Daarnaast kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting, via e-mail voorlichting@oirschot.nl of via tel. (0499) 583 333.