Gemeente Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht 8 september 2010 100908R

Nijmegen zoekt jonge helden

Nijmegen is op zoek naar jonge helden die een Nijmeegs Kinderlintje verdienen. Het Kinderlintje is een blijk van waardering voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan kinderen nomineren onder het motto 'Meld een held'. Op 22 november 2010 vindt de uitreiking van de lintjes plaats door burgemeester Thom de Graaf. De Kinderlintjes worden dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt.

De Kinderlintjes zijn bedoeld voor alle kinderen in Nijmegen van 4 tot en met 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor Nijmegen of Nijmegenaren. Het kan bijvoorbeeld gaan om een kind dat langdurig anderen helpt of een kind dat een bijzondere prestatie levert die van waarde is voor de samenleving of de stad. Kortom, kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen.

Iedereen kan een kind aanmelden voor het Nijmeegs Kinderlintje. Een jury bepaalt wie de onderscheiding ook daadwerkelijk krijgt. De jury bestaat uit: · Jochem van Gelder (tv-presentator) · Ans Bal-Schellekens (gepensioneerde juf Basisschool De Sterredans) · Faysal Zouay (jong raadslid van Nijmegen) · Jesper van der Wielen (atletiektalent en Nijmeegs Jeugdsporter 2009) · Floor van der Smissen (een superheld, kreeg in 2009 een Kinderlintje)

Aanmelden kan tot 22 oktober door het voordrachtformulier in te vullen op www.nijmegen.nl/kinderlintjes of de achterzijde van de brochure over de Kinderlintjes, verkrijgbaar bij scholen, wijkcentra en bibliotheken. De uitreiking van de Kinderlintjes vindt plaats op maandag 22 november 2010 van 10.00 tot 11.30 uur in het Stadhuis.