Gemeente Onderbanken


Schinveldse Es wordt opnieuw ingericht

Na enkele jaren van voorbereiding is het zo ver: er is een inrichtingsplan voor het gebied Schinveld-se Es. Dit plan wordt vanaf 8 september 2010 door Gedeputeerde Staten 6 weken ter inzage gelegd. Belangstellenden kunnen dit plan bij het gemeentehuis Onderbanken gaan inzien of tegen kost-prijs (⬠10,00) een eigen exemplaar van het rapport kopen.

De bestuurscommissie Schinveldse Es houdt op a.s. donderdag 9 september een algemene informatie-bijeenkomst om de grondeigenaren en andere belanghebbenden in het plangebied te informeren over het ontwerp-inrichtingsplan Schinveldse Es âBoesjveldjâ. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Fasila, Ter Hallen 10 te Schinveld, aanvang 20.00 uur.

Het ontwerp-inrichtingsplan is opgesteld in overleg met de gemeente Onderbanken, gemeente Bruns-sum, Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB), Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten, Wa-terschap Roer en Overmaas (WRO), Provincie Limburg, Gebiedscommissie Parkstad Limburg en de Dienst Landelijk Gebied (DLG).
Na uitvoering van het plan is een groot aantal doelen gerealiseerd op het gebied van landbouw, natuur, water en landschap/recreatie.

Het programma van de voorlichtingsavond is als volgt:
- Opening door gedeputeerde van de Provincie de heer G. Driessen
- Samenstelling van de bestuurscommissie

- Toelichting op het ontwerp inrichtingsplan
- Uitleg over wettelijke herverkaveling en procedures
- Planning

- Vragen.

Vervolgens wordt op dinsdag 14 en woensdag 15 september 2010 van 12:00 tot 17:30 en van 18:30 tot 21:00 uur de mogelijkheid geboden om belanghebbenden persoonlijk te informeren. Deze inloopdagen worden gehouden in café âIm Weissen Rösslâ, Broekstraat 2, 6451BJ te Schinveld. Mensen die hiervan gebruik willen maken dienen vooraf een afspraak te maken via het secretariaat van de Dienst Landelijk Gebied; telefoonnummer 0475-356883.

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode van de ter inzage legging een zienswijze over het ontwerp-inrichtingsplan kenbaar maken. Gedeputeerde Staten beoordeelt of deze zienswijzen aanleiding geven om het ontwerp-inrichtingsplan aan te passen. Vervolgens wordt het definitieve plan vastgesteld waar-van opnieuw een openbare kennisgeving gedaan wordt.
U kunt het ontwerp-inrichtingsplan en andere informatie over de integrale herverkaveling Schinveldse Es terugvinden op de website www.schinveldse-es.nl.
Â
Voor meer informatie neem contact op met: het secretariaat van de Dienst Landelijk Gebied.

Adres:
Dienst Landelijk Gebied
Postbus 1237
6040 KE Roermond

T. (0475) 35 68 83
F. (0475) 35 67 77