Persvoorstelling Life Eat Tienen, proef je gezondheid

29/08/2010 15:10

K'x creations

Life Eat Tienen is de start van een nieuwe trend in gezondheidsfestivals. Op zaterdag 25 september zal heel de binnenstad ondergedompeld worden in een wereld van gezondheid en beweging.

Tijdens dit festival kan de bezoeker kennismaken met een gezonde en actieve levensstijl, en dit op een interactieve manier.

Met dit concept geeft de stad Tienen de kick-off voor een nieuw jaarlijks gezondheidsevent en wordt de filosofie van het Feed Food Health-project doorgetrokken naar de andere domeinen van het citymarketingplan.

Life Eat Tienen is de start van een nieuwe trend in gezondheidsfestivals. Op zaterdag 25 september zal heel de binnenstad ondergedompeld worden in een wereld van gezondheid en beweging.

Tijdens dit festival kan de bezoeker kennismaken met een gezonde en actieve levensstijl, en dit op een interactieve manier.

Met dit concept geeft de stad Tienen de kick-off voor een nieuw jaarlijks gezondheidsevent en toont men aan dat ook op andere beleidsdomeinen voeding en gezondheid een belangrijke rode draad vormt.

Met het event Life Eat Tienen wenst het stadsbestuur het Feed Food Health-thema en de ontwikkeling van het wetenschapspark kenbaar te maken bij een breed publiek. Hierdoor wil de stad haar positionering als voedingsstad versterken. Via het interactief gezondheidsfestival Life Eat Tienen wil de stad de filosofie van het economisch hefboomproject Feed Food Health verder implementeren op de andere beleidsdomeinen van het citymarketingplan (toerisme, horeca, handel, landbouw, gezonde voeding voor senioren/ ouderdomsondervoeding, -) en zo de brede bevolking kennis te laten maken met een gezonde en actieve levensstijl. De maatschappelijke opdracht van het Feed Food Health project situeert zich immers op het vlak van volksgezondheid en levenskwaliteit: lekkere, gezonde en betaalbare voeding voor iedereen.

Programma

Life Eat Tienen is opgebouwd rond verschillende thema's die zich richten tot een zeer diverse doelgroep. Door deze brede waaier aan activiteiten richt Life Eat Tienen zich naar het brede publiek: volwassenen, families, jongeren, kinderen, senioren, verenigingen, scholen, bedrijven, overheid,- behoren tot de doelgroep.

Ontbijtbuffet

Om de dag op een gezonde manier te starten wordt er van 10u00 to 11u00 een gratis en gezond ontbijtbuffet geserveerd op de Grote Markt.

Life Cooking & Demonstraties

Kijk mee over de schouders van de professionals. Ontdek van dichtbij hoe je in een mum van tijd een lekker en gezond gerechtje kan bereiden. Geassisteerd door verschillende bekende Vlamingen en locale bekende personen kan men hier genieten van life cooking en tips en trics bekomen van topchefs zoals Frank Fol, Walter Larivière, Koen Lienard en Kris Wijnen.

Life Eat Workshops

Naast de demonstraties kan men ook zelf aan de slag. Waag jezelf uit en neem deel aan deze uitdaging. Geassisteerd door onze chefs bereid je eigenhandig een lekker en gezonde snack. Wees maar zeker, je zult de smaak te pakken krijgen.

Life Sport Conditieparcours

Gezondheid is zoveel meer dan enkel voeding. De fysieke conditie is een belangrijk aspect binnen een gezonde levensstijl. Aan de hand van een aantal nauwkeurig geselecteerde proeven wordt de conditie in kaart gebracht. De resultaten worden besproken met onze bewegingsdeskundigen Rudi Diels en Maarten Thysen en topsportster Kim Gevaert.

Life Sport Challenger

Verken stad Tienen op een ludieke en interactieve manier. Doorkruis het commercieel centrum met een roadcart en leg allerlei proeven af rond gezondheid en beweging.

Maar je eigen groentetuin

Gezondheid begint in je eigen tuin. Kraakverse radijsjes, tuinfrisse sla, zongerijpte tomaten, geurige kruiden-

Ontdek hoe ook jij kan genieten van je eigen oogst.

Kidsvillage

In het interactieve Kidsvillage worden de kleinsten onder ons verwend met allerlei gezonde lekkernijen, doe-activiteiten en ludieke workshops.

Proevertjes dorp

Voor dit initiatief worden zowel de locale als nationale organisaties en handelaars betrokken. Verschillende bedrijven geven bezoekers een kijkje achter de schermen van hun gezondheidsbeleid. Kom binnen in een wereld van leuke en interactieve opdrachten en tal van gratis proevertjes.

Hoeve in de stad

Op de Kalkmarkt zal het initiatief 'hoeve in de stad' plaatsnemen. Hier kan men kennismaken met de specialiteiten en streekproducten van Tienen.

Praatcafé

Tijdens het event zullen tal van BV's en genodigden ontvangen worden in het praatcafé. Hier komen we meer te weten van onze gasten tijdens een gezellige babbel.

De grootste smaakbom

In samenwerking met het bedrijf Rabbit (Molenstede) zal er op de grote markt een gezond proevertje omgetoverd worden tot de grootste smaakbom ooit gemaakt.

Iedereen is welkom om van deze smaaksensatie te komen proeven.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel