Buma/Stemra


Hoofddorp/Hilversum, 11 juni 2010

Nieuw groots evenement voor het Nederlandstalige lied

Festival Buma NL op 9 en 10 september

Buma NL is hét nieuwe seminar en showcase festival voor het Nederlandstalige lied, gericht op de muziekindustrie en liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Voor de eerste editie op 9 en 10 september van dit jaarlijks terugkerende evenement is gekozen voor de Brabantse hoofdstad 's-Hertogenbosch. Buma NL zet met dit festival het Nederlandstalige lied in de breedste zin van het woord in de spotlights.

Buma NL bestaat uit een festival waarin bekend en nieuw talent zichzelf presenteert naast een speciaal dialectfestival. Professionals uit de nationale muziekindustrie kunnen deelnemen aan een branchegericht seminarprogramma dat bestaat uit tal van presentaties, keynotes, meet & greets en netwerkmomenten. Deelnemers kunnen zich laten informeren over de ontwikkelingen in het genre van het Nederlandstalige lied. Hiermee wordt een nieuw en uniek platform gecreëerd voor deze sector. Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: "Wij zijn er op gericht om Buma NL uit te laten groeien tot een begrip. Een jaarlijks terugkerend evenement waar artiesten, professionals en consumenten naar uitkijken en waar zij elkaar ontmoeten en inspireren. De eerste namen maken wij binnenkort bekend."

Buma/Stemra maakt deel uit van dit initiatief, vanuit haar positie als belangenbehartiger voor Nederlandse componisten, auteurs en muziekuitgevers. Directievoorzitter Hein van der Ree: "De doelstellingen van Buma NL sluiten aan bij onze inspanningen om aandacht te krijgen voor Nederlandstalig repertoire en het stimuleren van nieuw talent. Wij onderstrepen het belang van de Nederlandse muziekcultuur."

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra. Buma NL wordt geproduceerd door Brand New Live.

Voor meer informatie en registratie, kijk op www.buma.nl.

Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Projecten van Buma Cultuur zijn onder andere Amsterdam Dance Event, Buma Harpen Gala, EuroSonic Noorderslag, Jazzdag en Toonzetters. Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar 18.000 leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Naast deze kernactiviteiten ondersteunt en stimuleert Buma/Stemra nieuw talent door het organiseren van o.a. showcases, masterclasses Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur. Meer informatie over Buma/Stemra: www.bumastemra.nl