Duits-Nederlandse Handelskamer

Incasso en faillissementen in Duitsland

Door de economische crisis hebben Nederlandse bedrijven steeds vaker te kampen met failliete partners in Duitsland of problemen met eigen dochter-bedrijven in ons buurland. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert daarom op donderdag 9 september 2010 van 14:00 uur tot 17.30 uur bij de KvK Midden-Nederland in Utrecht een seminar met als onderwerp `Faillissementen en incasso in Duitsland'.

De deelnemers krijgen hier een overzicht van de Duitse incasso- en faillissementprocedure. Daarbij worden tips aan de ondernemers gegeven m.b.t. schuldenaarsverzuim, aanmaningen en gedwongen tenuitvoerlegging. Tijdens het seminar leren de deelnemers de Duitse procedures en zijn daardoor in staat in de praktijk hun eigen belangen beter te behartigen. "Wij willen het voor Nederlandse ondernemingen duidelijker maken, welke rechten zij hebben om hun vorderingen te innen en ze op deze manier voor de typische valkuilen behoeden", zegt Martin Zenner van advocatenkantoor CMS Hasche Sigle, docent van het seminar.

Het seminar richt zich op ondernemers en managers die te maken hebben met faillissementen en incasso in Duitsland. Het is echter ook geschikt voor advocaten, belastingadviseurs en accountants. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20 personen. Partners van dit seminar zijn de juridische dienstverlener CMS Hasche Sigle en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

De deelnamekosten bedragen 199,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org. Aanmelding kan ook online via www.dnhk.org/seminars.

www.dnhk.org/index.php