Rijksvoorlichtingsdienst

Nieuwe commandant 43 Gemechaniseerde Brigade

Tijdens een ceremoniële plechtigheid draagt brigadegeneraal Kees van den Heuvel, commandant van 43 Gemechaniseerde Brigade, donderdag 9 september het commando over aan brigadegeneraal drs. Hans van der Louw. Van den Heuvel stond sinds mei 2008 aan het hoofd van de 43 Gemechaniseerde Brigade. Tijdens deze periode leidde hij van januari tot augustus 2010 de laatste Taskforce Uruzgan in Afghanistan. De ceremoniële plechtigheid vindt plaats op de Johannes Postkazerne te Havelte.

Generaal Van den Heuvel gaat in zijn volgende functie aan de slag als Deputy Chief of Staff Operations van 1 (Duits/Nederlands) Corps, in Munster. Zijn opvolger, Brigadegeneraal Hans van der Louw, vervulde verschillende commandantenfuncties bij de Koninklijke Landmacht en (internationale) Staffuncties. Voor zijn uitzonderlijke prestaties als landmacht- en adjunct defensieattaché op de ambassade in Washington DC ontving hij recent de hoge Amerikaanse onderscheiding, de Legion of Merit (Degree of officer).

43 Gemechaniseerde Brigade is met ruim 3000 militairen en burgers een van de grootste werkgevers in Noord-Nederland. Samen met de drie andere operationele brigades van de Koninklijke Landmacht draagt zij dagelijks bij aan vrede en veiligheid, in binnen en buitenland. Een groot deel van het personeel van 43 Gemechaniseerde Brigade is het afgelopen vier jaar ingezet in Afghanistan.

Noot voor redacties (