Trammenland op basisschool De Notenkraker

07/09/2010 10:58

HTM Personenvervoer NV

Regiobestuurder Peter Smit geeft eerste les van de digitale lesmodule

Het Stadsgewest Haaglanden en HTM vinden het erg belangrijk dat iedereen op straat zich bewust is van de tram in het verkeer. Omdat kinderen in groep 7/8 en in de brugklas steeds vaker zelfstandig deelnemen aan het verkeer, is voor deze doelgroep een interactieve digitale lesmodule 'Trammenland' ontwikkeld. Deze lesmodule richt zich op de tram in het verkeer. Filmpjes laten verschillende 'onveilige situaties' zien en leerlingen kunnen met behulp van de opdrachten en de quiz kennis op doen over de tram en onveilig gedrag in het verkeer.

Het programma is nu klaar en groep 7 van basisschool De Notenkraker mag dit als eerste in gebruik nemen. Dit schooljaar wordt de lesmodule aan alle scholen in Haaglanden aangeboden. Vanaf 9 september is de digitale lesmodule beschikbaar op www.trammenland.nl.

Persuitnodiging

Het Stadsgewest Haaglanden en HTM, nodigen u van harte uit op donderdag 9 september aanwezig te zijn bij de eerste les van de digitale lesmodule 'Trammenland' die door Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden, wordt gegeven.

Het programma is als volgt:

13.45 uur Ontvangst op Basisschool de Notenkraker

14.00 uur Korte toelichting over het wat en waarom van Trammenland door

Linda Boot, directeur Rail van HTM

14.10 uur Peter Smit, start samen met de leerlingen van groep 7 de allereerste les

Trammenland,

Bij goed gevolg mag groep 7 de titel Tram Proof in ontvangst nemen

Ca. 14.40 uur Einde programma

Het adres is:

Openbare basisschool de Notenkraker

Eksterhof 2

2496 HS 's Gravenhage (Ypenburg)





http://www.htm.net




HTM