Gemeente Coevorden

Coevorden

Benoeming twee nieuwe leden Rekenkamercommissie Coevorden

woensdag 8 september 2010

Henderikus Haan uit Gieten en Jasper Riddersma uit Groningen worden op donderdag 9 september tijdens de Politieke Markt Coevorden benoemd tot lid van de Rekenkamercommissie Coevorden. In Kamer 3 (21.00 uur) wordt het voorstel gedaan, waarna in Kamer 4 de benoeming en de beëdiging volgen. De Politieke Markt Coevorden wordt gehouden in scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Henderikus Haan en Jasper Riddersma volgen Eveline Perk en Wim ten Hove op. Mevrouw Perk kon haar lidmaatschap van de Rekenkamercommissie niet langer combineren met haar werk. De heer Ten Hove is in januari 2010 overleden.

Nieuwe leden
Henderikus Haan was veertien jaar in dienst van BMC, een bureau in Amersfoort voor advies en management voor de overheid. Ook is hij in meerdere gemeenten gemeentesecretaris of projectleider geweest. Daarnaast heeft hij ervaring in onderzoek naar ambtelijke organisaties. Zo is hij onder meer voorzitter van de Rekenkamercommissie Stadskanaal. Jasper Riddersma heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen onder andere Juridische Bestuurswetenschappen en Politicologie gestudeerd. Sindsdien heeft hij onder andere als adviseur voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en voor Yacht Group Nederland gewerkt.

Rekenkamercommissie Coevorden
De Rekenkamercommissie is in 2006 ingesteld en bestaat uit twee gemeenteraadsleden en drie leden van buiten de gemeenteraad. Zij ondersteunt de gemeenteraad door te onderzoeken of het gemeentelijke bestuur efficiënt, effectief en volgens de regels heeft gehandeld. De Rekenkamercommissie is onafhankelijk van het gemeentelijke apparaat, zodat zij vrij is om haar oordeel uit te spreken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rekenkamercommissie.