Provincie Utrecht

Tweede week verlichte boerderijenroute

De verlichte boerderijenroute Lange Linschoten gaat zijn tweede week in. Naast het bezoeken van agrarische bedrijven en andere bijzondere locaties, kunnen geïnteresseerden deze week ook naar muziek luisteren.

Wie benieuwd is naar een waterfornuis, poepdoos, boenhoek, pekelbakken of het gebint in een voormalige wagenschuur annex zomerhuis, kan daarvoor terecht op een van de dertig adressen tussen Oudewater en Linschoten die op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 september tussen 19.00 en 22.00 uur te bezoeken zijn. Bewoners en organisaties zetten dan als ambassadeurs van de regio hun deuren gastvrij open voor publiek. Ook bij een tiental boerenbedrijven kan men die avonden terecht.

Zeemansliederen
Donderdagavond 9 september treedt het Linschotense koor Sterk Spul op aan de Korte Linschoten Oostzijde 9 in Linschoten. De grote groep mannen en vrouwen brengt hun repertoire zeemansliederen en het levenslied. Vrijdagavond 10 september zingt aan de Noord Linschoterdijk 2 nabij het Landgoed Linschoten het Mannenkoor Zanglust, dat ook uit Linschoten komt. De circa 40 mannen zingen voornamelijk a capella.

De streek centraal
Voorafgaand aan de verlichte boerderijenroute wordt op Zuid Linschoterzandweg 30 in Snelrewaard een diner met mediterrane inslag bereid. Streekproducten zijn daarvoor dé ingrediënten. Voor reserveringen: boerderijvanwinden@hetnet.nl.

Fietsen
Tot nu toe fietsen en wandelen veel mensen de route. Ook is het mogelijk om bij de VVV Oudewater, (0348) 56 46 36 of info@vvvoudewater.nl, een tocht met boot/Amerikaanse schoolbus of met een huifkar en trekker te boeken. Een gids verhaalt onderweg over de boerderijen en over de geschiedenis van het gebied rondom dit riviertje. Onder meer is bij deze VVV van Montfoort en Woerden en bij de Welkoopwinkel in Haastrecht voor EUR 2,50 het routeboekje met routekaart en programma verkrijgbaar.

Cultuurmaand
De verlichte boerderijenroute maakt deel uit van de Cultuurmaand Lange Linschoten. De heel maand september is er aandacht voor het agrarisch erfgoed, historie, cultuur en recreatie in Oudewater, Linschoten en Montfoort.