Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


8 september 2010

---

Heropening stadsboerderij Amstelpark

7 september 2010
Op donderdag 9 september wordt de vernieuwde stadsboerderij in het Amstelpark geopend.

De stadsboerderij in het Amstelpark is vernieuwd. Bij de boerderij is een nieuw gebouw gekomen voor activiteiten op het gebied van natuur- en milieu voor kinderen en volwassenen. Ook zijn er nieuwe dieren te bewonderen. Op donderdag 9 september om 13.30 uur opent stadsdeelwethouder Joep Blaas samen met voormalig stadsdeelvoorzitter Duco Adema de vernieuwde stadsboerderij.

Nieuwe naam

Ook wordt de nieuwe naam van de stadsboerderij onthuld. Deze is bedacht door een leerling van de Alphons Laudyschool. Tijdens de opening organiseert IVN Natuur- en Milieueducatie voor kinderen tal van leuke activiteiten zoals schminken, een bomenquiz en knutselen met natuurlijk materiaal. In het park zelf zijn excursies voor volwassenen onder begeleiding van een natuurgids.

kinderboerderij Amstelpark (Hans Homburg)

De stadsboerderij is een van de attracties van het Amstelpark, meer informatie. Daarnaast is er voor jong en oud van alles te doen en te zien. Er zijn diverse tuinlandschappen zoals de Japanse tuin, de rododendronvallei en de vlindertuin. De speeltuin, het treintje, galerieën, het doolhof en diverse horecagelegenheden geven volop gelegenheid tot recreëren.

---