Ruim 40 procent overweegt uit zorg te stappen als cao verslechtert

09/09/2010 09:47

ABVAKABO FNV

Als de arbeidsvoorwaarden in de verpleging, verzorging en thuiszorg achteruit gaan, neemt 41 procent van de werknemers zich voor om ander werk te zoeken. Zo blijkt uit een poll op de website van Abvakabo FNV onder 674 mensen. 43 procent blijft wel in de zorg werken, maar zal anderen afraden hetzelfde te doen. Een minderheid van 15 procent blijft het werken in de zorg trouw.

Een verontrustend signaal, vindt Abvakabo FNV. "Uiteraard is zo'n poll niet helemaal representatief, maar deze uitkomst hadden we niet verwacht," zegt cao-onderhandelaar Wim van der Hoorn van de vakbond. "Het geeft toch aan dat de rek eruit is bij de werknemers. Om leegloop te voorkomen, moeten er gewoon goede afspraken gemaakt worden".

14 september vinden er nieuwe onderhandelingen plaats voor de cao voor verplegend en verzorgend personeel. Abvakabo FNV maakt zich sterk voor goede cao-afspraken rondom salaris, scholing en verlofuren.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is met 350.000 leden de grootste vakbond in de publieke sector. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Voor meer informatie, zie www.abvakabofnv.nl