Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 09-09-2010

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond in de omgeving van het Zandpad een straatroof plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 20.05 uur in de omgeving van het Zandpad. Plotseling kwam een scooter met twee jongens erop langs de vrouw rijden. De passagier van de scooter trok de tas van de vrouw van haar schouder. Hierbij werd zij geslagen. De twee verdachten reden na de beroving weg in de richting van de Marnixlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachten luidt, twee jongens tussen de 15 en 18 jaar oud, getinte huidskleur en kort haar. Een van de jongens droeg een witkleurige pet en een lichtgroene jas. De andere jongen had een lichtblauw T-shirt en een donkerkleurige joggingbroek aan. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Lessepstraat vond woensdagmorgen een aanrijding tussen drie autos plaats. Een bestuurder raakte gewond.

Een 30-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Bernardlaan. Ter hoogte van de Zwanenvechtlaan stak plotseling een 61-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto de weg over. Hierdoor botste de man tegen de zijkant van de auto van de vrouw. Door de aanrijding schoot de auto van de vrouw tegen een andere auto van een 39-jarige vrouw uit Utrecht. Uiteindelijk raakte de 61-jarige vrouw uit Utrecht gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen een man van de weg gehad omdat hij met ruim 180 km/u over de Rijksweg A2 reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten van het videosurveillanceteam een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. De snelheid werd gemeten en kwam uit op 181 km/u. De 41-jarige bestuurder uit Houten werd aan de kant gezet. Na correctie bleek dat de man 175 km/u had gereden op een stuk waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. Het rijbewijs van de Houtenaar werd in beslag genomen.

Fietsendief onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september heeft de politie een dronken man aangehouden omdat hij op een fiets reed waarvan de sloten waren vernield.

Rond 05.35 uur zagen agenten een man op een fiets in de omgeving van de Jutfaseweg rijden. De man was zichtbaar onder invloed en reed op een fiets waarvan de sloten waren opengebroken. De 25-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek de man zo dronken te zijn dat hij in de cel in slaap viel en pas de volgende morgen weer waker werd.