Gerechtshof 's-Gravenhage


Haagse gerechtshof veroordeelt twee overvallers van fastfoodrestaurants

Den Haag, 9 september 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 9 september 2010 in hoger beroep twee mannen veroordeeld voor het plegen van gewapende overvallen op verschillende fastfoodrestaurants in de zomer van 2007. Het Haagse gerechtshof heeft de 25-jarige verdachte een gevangenisstraf van 6 jaar en 6 maanden opgelegd. De 23-jarige verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar.

Het gerechtshof in Den Haag acht bewezen dat beide mannen met hun mededaders op verschillende plaatsen in Nederland tijdens de zomer van 2007 gewelddadige overvallen hebben gepleegd op fastfoodrestaurants. Bij één van de overvallen was tevens sprake van vrijheidsberoving van slachtoffers. De slachtoffers van de gewapende overvallen hebben deze als zeer bedreigend en angstig ervaren, waardoor te verwachten valt dat zij nog geruime tijd zullen lijden onder de psychische gevolgen hiervan.

Volgens het hof zijn er geen omstandigheden die de strafbaarheid van de twee verdachten zouden uitsluiten. Bij het bepalen van de strafmaat voor de 23-jarige man heeft het hof meegewogen dat hij niet eerder veroordeeld is geweest voor het plegen van strafbare feiten.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde beide verdachten in eerste aanleg tot 8 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw 8 jaar gevangenisstraf tegen beide mannen geëist. De straffen zijn in hoger beroep lager uitgevallen, omdat de verdachten voor een deel van de tenlastelegging zijn vrijgesproken en de termijn waarbinnen de berechting moet plaatsvinden in deze zaken met enige maanden overschreden was door het te laat verstrekken van de benodigde processtukken aan het Haagse hof.

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage Datum actualiteit: 9 september 2010 Naar boven