Politie Drenthe

Donderdag 9 september 2010

Provincie Drenthe, 09-09-2010

Aangekondigde controle

Vrijdag 10 september tussen 07.00 en 15.30 uur controleert politie Drenthe op niet handsfree bellen in zuidoost Drenthe.

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN Woensdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 36-jarige man uit Emmen. De man reed op de Rondweg in zijn woonplaats een verkeersbord omver. Hij had gedronken (665 ugl). I.v.m. het rijkelijke alcoholgebruik van de man is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en is met een proces-verbaal voor het onder invloed van alcohol veroorzaken van een aanrijding.

Man toont geslachtsdeel

ASSEN Een nog onbekende man toonde woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Bremstraat in Assen zijn geslachtsdeel aan vier meisjes. De meisjes speelden op het schoolplein in deze straat en vroegen de man die daar in de buurt stond hoe laat het was. Hierop haalde de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek en toonde dat aan de meisjes. Die fietsten snel naar huis waarop de politie werd gebeld. De man was verdwenen. Volgens de meisjes is het een lange smalle man gekleed in een donkere jas en spijkerbroek.

Aanhanger gestolen

ERICA Tussen zaterdag 4 en woensdag 8 september is vanaf het erf bij een woning aan de Beekweg in Erica een aanhanger gestolen. Het betreft een één-assige aanhangwagen met rode zijschotten. De eigenaar deed aangifte bij de politie.

Illegaal wapenbezit

ELIM N.a.v. een tip bij Meld Misdaad Anoniem (MMA 0800-7000) doorzocht de politie woensdagmorgen een woning aan de Dorpsstraat in Elim. Volgens de tip zou de bewoner in het bezit zijn van een pistool. De melding bleek te kloppen. In de woning vond de politie een illegaal vuurwerkpistool met munitie. Daar bleef het niet bij want er werd ook nog een illegaal werpmes aangetroffen. De 46-jarige bewoner verklaarde eigenaar te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De wapens zijn in beslag genomen.