Politie Groningen

Donderdag 9 september 2010

Provincie Groningen, 09-09-2010

Politie zoekt getuigen mishandeling

HOOGEZAND De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in Hoogezand. Dinsdagmiddag ontstond tussen 14.30 en 15.00 uur bij het winkelcentrum de Hoge Meren aan de Gorecht-Oost ruzie tussen twee meiden.

Een 16-jarige jonge dame liep samen met haar moeder en kreeg een woordenwisseling met een 17-jarige jonge dame die daar met haar zus liep. De woordenwisseling mondde uit in enkele klappen over en weer. De moeder heeft de dames gescheiden. De 16-jarige heeft aangifte gedaan. Daarop is dinsdagavond de 17-jarige aangehouden. Beide dames hebben een andere versie van het gebeurde. De politie onderzoekt de mishandeling.

Mensen die meer informatie hebben over dit incident, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Snorfietser weigert blaastest

HOOGEZAND Een 40-jarige snorfietser uit Groningen moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Kerkstraat in Hoogezand gecontroleerd. Agenten zagen dat de man onvast ter been was en namen hem mee naar het bureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een ademanalysetest. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man mocht na verhoor het bureau lopend verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na vernieling ruit

DELFZIJL De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden voor vernieling van een ruit. Getuigen zagen de man op het Johan van den Kornputplein in Delfzijl een ruit vernielen en waarschuwden de politie. Op basis van het signalement is het drietal aangehouden. De mannen zijn ingesloten. Het gaat om een 26-jarige man uit Rijssen, een 34-jarige man uit Ijsselstein en een 45-jarige man uit de gemeente Brouwershaven.

Vrouw krijgt klappen in deuropening

GRONINGEN Een 39-jarige vrouw uit Groningen is woensdagavond in de deuropening van haar woning in het centrum van de stad mishandeld. De vrouw opende de deur na aanbellen, waarop zij direct enkele klappen in het gezicht kreeg. Ze was nog wel in staat om daarna de deur dicht te drukken. Het zou gaan om een kleine, gezette persoon in een donkerkleurig trainingspak. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Lifter gaat er met auto vandoor

GRONINGEN Een 62-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond omstreeks middernacht beroofd van zijn auto. De man had een onbekende man een lift gegeven naar de stad. Toen hij bij het casino aan het Gedempte Kattendiep even uitstapt, ging de onbekende lifter er met zijn rode Mazda vandoor. Het gaat om licht getinte man, vermoedelijk tussen de 35 en 45 jaar oud. Hij heeft zwart haar in een staart. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Bromfietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 58-jarige bromfietser uit Hoogezand is woensdagmiddag gewond geraakt. De man reed over het Vrijheidsplein onder het viaduct door en verleende geen voorrang aan een 46-jarige automobilist die de oprit richting Julianplein opreed. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met pijn aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Bekeuringen afvallende lading

EEMSHAVEN De politie heeft woensdagochtend op de Kwelderweg in de Eemshaven drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd. In verband met de bouwwerkzaamheden in de Eemshaven wordt daar veel zand vervoerd. Deze drie combinaties waren echter zo vol geladen dat een deel van het zand op de weg belandde. Dit levert gevaarlijke situaties op, zeker voor bijvoorbeeld motorrijders.

Snelle automobilist rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft woensdag op de Beneluxweg in Groningen het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Veendam. De man reed met een snelheid van 139 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 70 km/uur is. De Veendammer is aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobiliste maakt brokken

MUNTENDAM De politie heeft woensdagavond een 52-jarige vrouw uit Muntendam aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding van een verkeersongeval in de Nautastraat in Veendam. Daar bleek dat de 52-jarige vrouw tegen een geparkeerde auto was aangereden. Zij was hierna weggereden. Op basis van verklaringen van getuigen konden agenten de vrouw in haar woning aan de Burg. R.J. Giezenstraat in Muntendam aanhouden. Bij onderzoek bleek dat haar auto verse aanrijdingschade had. Op het politiebureau lukte het niet om bij de vrouw een ademanalysetest af te nemen. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Haar rijbewijs moest zij wel achterlaten. De bloedproef moet uitwijzen of de vrouw onder invloed heeft gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vier winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie Groningen heeft woensdag vier winkeldieven aangehouden. Het viertal had bij verschillende winkels in de binnenstad van Groningen spullen gestolen. In een warenhuis aan de Grote Markt liepen woensdagmiddag twee Poolse winkeldieven (beiden34 jaar) uit Szczecin tegen de lamp. Het duo werd door beveiligingsmedewerkers betrapt bij het stelen van etenswaar. Zij moesten mee naar het politiebureau. Na betaling van een boete van 200 euro mochten zij weer gaan.

In hetzelfde warenhuis heeft de politie woensdagmiddag ook een 27-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Winkelpersoneel betrapten de vrouw bij het stelen van penselen. Na verhoor kon de vrouw weer gaan. In een elektronicazaak aan de Westerhaven heeft de politie woensdagavond een 26-jarige man uit Aalden aangehouden. Beveiligingsmedewerkers betrapten de man bij het stelen van een simkaart. Ook hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Alle gestolen spullen bleven achter in de winkel. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Meisje gewond na verkeersongeval

LUTJEGAST Een 16-jarige bromfietsster uit Grijpskerk is woensdagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de Eibersburen in de richting van Gaarkeuken raakte zij met haar spiegel het stuur van een 16-jarige fietsster uit Kollumerpomp. Hierbij kwam de bromfietsster ten val. Zij kwam er met wat schaafplekken goed vanaf. De fietsster raakte niet gewond. Het slachtoffer werd op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel behandeld. Hierna bracht de politie haar naar huis.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 8 september op diverse plaatsen op snelheid en verlichting.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2581, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1229, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Boteringesingel, verlichtingscontroles, aantal bekeuringen voor het niet voeren van fietsverlichting: 18.