Gemeente Hilversum

Opening uitbreiding Lorentzschool

publicatiedatum: woensdag 8 september 2010

Onder grote belangstelling van ouders en kinderen opende de wethouder Onderwijs en Jeugdzaken Erik Boog vorige week woensdag de uitbreiding van de Lorentzschool en de naschoolse opvang van de Stichting Kinderopvang Hilversum (SKH).

De locatie op het voormalige Philipsterrein aan de Anton Philipsweg biedt sinds het begin van het nieuwe schooljaar onderdak aan de onderbouw van de Lorentzweg, 120 plaatsen van de naschoolse opvang Einstein en de peuterspeelgroep Steintje van de SKH.

Wethouder Boog: "De verbouwing voorziet in een enorme behoefte. Eerder lieten de directie van de school en de ouders al weten dat de dependance van de Lorentzschool aan de Kamerlingh Onnesweg weinig mogelijkheden bood om uit te breiden. Daarbij kwam dat de SKH op zoek was naar huisvesting voor een peuterspeelgroep en de naschoolse opvang van kinderen van de Lorentzschool. Begin dit jaar wilde de gemeenteraad de Philipslocatie als optie laten onderzoeken. Na goedkeuring kon het plan worden gerealiseerd".

"Het gedeelte van de oude Philipsschool is geheel verbouwd naar de wensen van de nieuwe gebruikers. Ook de buitenruimtes zijn aangepakt en kindvriendelijk ingericht. Met de opening van het nieuwe onderkomen heeft de Lorentzsschool er een mooie locatie voor de kleuters bij en wordt het tekort aan naschoolse opvang in Hilversum Oost fors teruggedrongen".